Az Astra állította meg a Dorogi Diófát

2014. szeptember. 29., 09:16   |    

Az Astra állította meg a Dorogi Diófát

A válogatott csapatok mérkőzései miatt, hosszú szünet után folytatódott a Jet-Sol Liga, a női NB I-es bajnokság.

A több hetes pauza nem tett jót a színvonalnak, a szombaton, illetve vasárnap pályára lépett hat csapat közül talán csak a Ferencváros dicsérhető maradéktalanul. Az október 8-i, Bajnokok Ligája mérkőzésre készülő MTK Hungária azt a Feminát fogadta, amely tavasszal az alsóház legerősebb csapata volt, idén viszont nem hagyta még el győztesen a pályát. Természetesen a címvédő számított a mérkőzés esélyesének, alkalmasint ez is indokolta, hogy a vendégcsapat főként a védekezésre összpontosította erejét, az ötvédős rendszert alkalmazva igyekezett kihúzni az MTK méregfogát. A taktika az első játékrészben tulajdonképpen jól működött, az MTK-nak voltak ugyan helyzetei, sőt Pádár Anita még büntetőt is lőhetett, de gól nem született - a rákospalotaiak aligha tiltakoztak volna, ha ezúttal 45 perc után véget ér a mérkőzés.

Hogy milyen jól jártak volna, az a fordulás után derült ki: Kaján Zsanett beállásával lendületesebb lett az MTK, és az sem hagyható figyelmen kívül, hogy az első félidőben még kissé tompának tűnő kék mezes támadók is nagyobb sebességfokozatba kapcsoltak. Kaján már a 46. percben a keresztlécet találta el, és utána a gólokra sem kellett sokat várni. Az MTK összesen féltucatig jutott, ebből a máris a góllövőlista élére álló "örökös gólkirálynő", Pádár Anita szerzett hármat, Nagy Lilla kettőt és Gál Tímea is a hálóba kotort egy lecsorgó labdát.

Az újonc Dorogi Diófa hibátlan mérleggel, három győzelemmel a tarsolyában utazott Csepelre, az Astra elleni rangadóra. A tavalyi szezon ezüstérmese az első mérkőzését elveszítette az MTK ellen, azóta viszont gólt sem kapott: Dombó János csapata a vendégek jó rajtja ellenére favoritja volt a mérkőzésnek, még úgy is, hogy sérülés miatt nem számíthatott a válogatott-kerettag belsővédő-párra, Pincze Gabriellára és Vidács Krisztinára.

A meccs úgy indult, mint amikor az erősebb ökölvívó egy rohammal a padlóra akarja küldeni ellenfelét. Az Astra két perc alatt két gólt szerezhetett volna, de miután a helyzetek kimaradtak, a Dorog úgy jött ki a szorításból, hogy gólt lőtt. Nagy Ágnes távoli szabadrúgását Kovács Klaudia beejtette, ezzel előnybe kerültek a vendégek, de az Astra szinte a kezdés utáni első támadásból válaszolni tudott, Megyes Ágnes jobb oldali beadását a kapu előtt, a hosszú saroknál árválkodó Telek-Sümegi Éva stukkolta a hálóba.

A gyors gólváltás azt sejttette, sok gólos meccsnek örülhetnek a nézők - de a folytatásban majd' egy órán keresztül nem történt semmi. A 63. percben azután egy újabb jobbról jövő beadás pecsételte meg a vendégek sorsát. A labdát ugyan a hosszú saroknál roppant magányos ácsorgó Godvár Katalin kanalazta a kapuba, de az érdem ezúttal is a Bakó kapussal felugró, őt megzavaró csapatkapitányé, Telek-Sümegi Éváé. Az újabb Astra gól tulajdonképpen eldöntötte a mérkőzést, a Dorog egyre jobban elfáradt, a mérkőzésnek ebben a periódusában egyértelműen az Astra volt az úr a pályán. Oly annyira, hogy egy kapu előtti kavarodást kihasználva, Telek-Sümegi Éva közelről újabb gólt szerzett, és ezzel, ha nem is fölényessé, de egyértelművé tette az Astra megérdemelt sikerét.

A Ferencváros - a szezon eddig lejátszott meccsei közül - most állt fel a legerősebb összeállításban. Talán ennek is köszönhető, hogy a zöld-fehérek egy híján tíz gólig jutottak. Mosdóczi és Zágor góljaival, tulajdonképpen bő negyedóra alatt eldőlt a mérkőzés. Az Újpest iparkodott, derekasan küzdött, de kiütközött a két csapat közötti technikai és erőnléti különbség. Különösen a hajrában, az utolsó öt percben háromszor is beköszöntek a zöld-fehérek, igazából ekkor lett óriási a különbség. A Ferencváros góljai közül a bosnyák Amela Krso szerezte a legtöbbet, hármat, míg Mosdóczi Evelin kétszer, Zágor Bernadett, Bokor Adrienn, Dejana Boskan, és Horváth Boglárka egyszer-egyszer volt eredményes.

Jet-Sol Liga, 4. fordulót

MTK Hungária - 1. FC Femina 6-0 (0-0)
Astra HFC - Dorogi Diófa 3-1 (1-1)
Ferencváros - Újpesti TE 9-0 (4-0)
A Viktória-Trend Optika - Szegedi AK Boszorkányok mérkőzést szerdára halasztották.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS