Alsóházi rangadó Szombathelyen

2014. október. 05., 11:59   |    

Alsóházi rangadó Szombathelyen

Két mérkőzéssel fejeződik be az OTP Bank Liga 10. fordulója, amellyel – az elmaradt mérkőzéseket nem számítva – a csapatok teljesítik az első kör kétharmadát. Az MTK a Nyíregyházát, a Haladás a Pápát fogadja.

MTK BUDAPEST–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS
(Október 5., vasárnap, 16.30)

A jelek szerint az MTK játékosait egyáltalán nem viseli meg, hogy idegenben kell otthon is játszani, immár sorozatban nyolc, pályaválasztóként megnyert bajnoki meccsnél tart Garami József együttese. Ezek közül csak az első négyet játszotta a Hungária körúton. A Bozsik Stadionban három győzelem, 5-1-es gólkülönbség az eddigi mérleg. A vendég Nyíregyháza szerény idegenbeli mérleget tud felmutatni, három meccséből kettőt elveszített, de a győzelmet éppen ott, a Bozsik Stadionban aratta, ahol most is pályára lép majd. Érdekes, hogy a mostanit is beleértve négy idegenbeli mérkőzéséből három a fővárosba szólította az újoncot.

SZOMBATHELYI HALADÁS–LOMBARD PÁPA TERMÁL FC
(Október 5., vasárnap, 18.30)

A gödörben lévő Lombard Pápa kis szerencsével győzhetett is volna az Újpest ellen, ám a döntetlen is azt jelentette, hetek után ismét pontot szerzett a csapat. Ugyanakkor varázslatos kezdésre lenne szüksége a Rohonci úton, hogy góltalansági szériája ne nyúljon 500 percesre: ez ugyanis 497 percnél tart a mérkőzés előtt. Idegenben a legutóbbi 14 mérkőzéséből mindössze háromszor lőtt csak gólt, ha gólt tudott szerezni, a háromból kétszer pontot is szerzett. Az elmúlt egy évben minden idegenbeli bajnoki meccsén kapott gólt. A Haladás a legutóbbi fordulóban a Ferencváros új stadionjában pontot szerezve kozmetikázott a mérlegén. A hazai mutató gyenge: négy mérkőzésen mindössze egy pontot tudott gyűjteni Artner Tamás együttese, a legutóbbi hat hazai bajnokija mindegyikén kapott gólt, s csak kettőn szerzett. Ez utóbbi statisztikán javíthat, hogy Radó András hosszú kihagyás után ismét pályára léphet a hazaiaknál. A mellrák elleni kampány támogatójaként a Lombard Pápa minden októberi mérkőzésén rózsaszín sportszárban lép pályára.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS