U21: az oroszok ellen készül a válogatott

2014. október. 08., 21:20   |    

U21: az oroszok ellen készül a válogatott

Az U21-es válogatott pénteken 14 órakor játszik felkészülési mérkőzést az orosz válogatott ellen Telkiben.

Az U20-as és U21-es válogatottak múlt héten kinevezett szövetségi edzője, Szalai László első meccsét az idősebb, 1994-es születésű korosztállyal vívja - pénteken az orosz válogatott látogat Telkibe egy felkészülési találkozó erejéig. Az U21-es együttes idén már nem lép pályára tétmérkőzésen, jövőre kezdi el szereplését a 2016-os (első alkalommal nem 8, hanem 12 csapatos) Európa-bajnokság selejtezőjében.

A válogatottba jelölt játékosok nagy része korábban már szerepelt nemzetközi mérkőzésen az U20-as együttesben, de vannak újoncok is a keretben, akik első nemzetközi válogatott meccsüket játszhatják pénteken. Nem szerepelhet a csapatban néhány sérült játékos, mint Holender Filip és Márkvárt Dávid, a mérkőzésre készülő keret tizenöt mezőnyjátékosból és két kapusból áll. Szalai László szerda délután tartotta meg első edzését a válogatott tagjainak, míg csütörtökön két gyakorlás szerepel a programban.

_1RB5402|

- Az oroszok elleni mérkőzésen a kilencvennégyes születésű játékosokat szeretném megnézni, hétfőn, Norvégiában pedig az egy évvel fiatalabbak kapnak lehetőséget a bizonyításra - mondta az mlsz.hu-nak Szalai László. - A kerethirdetés előtt felmértem a korosztály játékosait, majd konzultáltam az edzőikkel, és ezt követően állítottam össze a csapatot. Az első összetartást arra használjuk fel, hogy megismerjem a játékosokat, és ne csak a futballtudásukat, hanem az emberi oldalukat is. Az első napon elmondtam, mit szeretnék látni tőlük, sokat beszélgettük a rájuk váró feladatokról, a magyar futball helyzetéről. Az orosz válogatott minden korosztályban nagyon erős, dinamikus, gyors játékosokkal rendelkezik, ezért fontosnak tartom, hogy szervezetten játsszunk ellenük. Egy edzés után természetesen még nem állt össze a csapatunk, de igyekszünk olyan játékot kialakítani péntekre, amivel fel tudjuk venni a versenyt ellenfelünkkel.

A válogatott kerete:

Kapusok:

Banai Dávid (Újpest)
Nagy Gergely (Dunaújváros)

Mezőnyjátékosok:

Botka Endre (KTE)
Angyal Zsolt (Haladás)
Jagodics Bence (Pápa)
Zsirai Martin (Haladás)
Szilvási Péter (Fürth)
Kocsis Gergő (Videoton FC)
Kovács Dávid (Gyirmót)
Hangya Szilveszter (Dunaújváros)
Holdampf Gergő (PMFC)
Kleinheisler László (Videoton FC)
Hudák Martin (Puskás Akadémia)
Bese Barnabás (MTK)
Novák Csanád (KTE)
Tóth Barna (Újpest)
Prosser Dániel (Honvéd)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS