U16: döntetlennel zárta összetartását a válogatott

2014. október. 09., 17:00   |    

U16: döntetlennel zárta összetartását a válogatott

U16-os válogatottunk Deutsch László góljával 1-1-es döntetlent játszott az oroszok korosztályos csapatával Telkiben.

A két csapat keddi mérkőzésén az oroszok egy hajrában lőtt góllal 1-0-ra nyerni tudtak, csütörtökön fiataljaink a reváns reményében léptek pályára a két válogatott második felkészülési összecsapásán. Jól kezdtük az első félidőt, az első negyedórában ötletesen, kombinatívan játszottunk, de az oroszok tizenhatosa előtt nem voltak kellően határozottak támadóink. A 19. percben az oroszok egy gyors akció végén váratlanul megszerezték a vezetést, a kapott gól pedig megfogta a mieinket, a játékrész második fele a vendégeké volt.

A fordulás után feljavult a teljesítményünk, jobbára kiegyenlített mezőnyjáték zajlott a pályán, egyik csapat sem tudott kialakítani komolyabb lehetőségeket, a 62. percben mégis sikerült megszereznünk az egyenlítő találatot, Deutsch László 20 méterről, a balösszekötő helyéről látványos gólt lőtt, a labda az orosz kapu bal oldalában kötött ki. Az utolsó 20 percben küzdelmes volt a játék, de egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni, a lefújásig maradt a 1-1-es döntetlen.

- Ismét egy rendkívül küzdős, hajtós meccsen vagyunk túl, egy európai topcsapat ellen játszottunk kiegyenlített mérkőzést - értékelt a lefújás után Mihalecz István szövetségi edző. - Az első negyedórában kimondottan jól, kombinatívan játszottunk, sajnos ez a teljesítmény nem tartott ki a meccs végéig, a kapott gól elbizonytalanította a csapatot. A félidő vége előtt az oroszok fölénk nőttek, számunkra jött jókor a szünet, de a második félidőre sikerült összeszedettebbé tenni a játékunkat. Nagyon mélyről tudtunk felállni, lényegesen szervezettebbek, agresszívebbek voltunk, mint az első játékrész második felében. A támadójáték akadozott ugyan, de mentálisan egyben voltak a futballistáink, óriási hit és akarás volt a csapatban, ami meghozta az egyenlítő gólt. Két rendkívül hasznos mérkőzésen vagyunk túl, egyrészt mert folyamatosan épül a közösség és a csapatjáték, másrészt az ilyen meccseken mérhetjük le igazán, hogy ki alkalmas a nemzetközi szinten való helytállásra. Szeretném megköszönni Bene Ferencnek, hogy csatlakozott a stábhoz, és segítette a munkánkat, valamint a DVTK-nak, hogy elengedte őt a válogatotthoz.

Magyarország-Oroszország 1-1 (0-1)
Magyarország: Bese Balázs (Varga Ádám, 41.) - Szekeres Pál, Virág Ákos, Bálint Benedek (Zwikl Noah, 41.), Gajda Márkó (Berdó Máté, 41.) - Cseh Gergő (Deutsch László, 41.), Palincsár Martin (Lakatos István, 65.), Takács Martin - Bévárdi Zsombor (Kovács Nikolasz, 65.), Szabó Levente (Kundrák Róbert, 41.), Puskás Martin (Németh Gergő, 65.)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS