Női U17: nagy lépést tettünk a továbbjutás felé

2014. október. 11., 15:44   |    

Női U17: nagy lépést tettünk a továbbjutás felé

Női U17-es válogatottunk kétgólos győzelmet aratott a portugálok ellen a hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtező torna első fordulójában.

A Lévay Andrea vezette válogatott nehéz csoportba került a sorsoláskor, a minitorna három riválisából kettőt, a svájci és a portugál együttest is előkelőbb helyen áll az európai rangsorban. Az első mérkőzést a szombathelyi Király Sportcentrumban játszottuk, az ellenfél a portugál csapat volt.

Az első félidő alapvetően kiegyenlített játékot hozott, sokáig nem alakult ki gólszerzési lehetőség egyik kapu előtt sem, bár a szögletek száma mutatta a mieink fölényét. Negyven perc után 4:0 volt a szögletarány. A játékrész hajráját aztán megnyomták a mieink: a 29. percben Krascsenics Petra szép bal oldali szólója után Magyarics Zoé 11 méteres lövésekor még védett a kapus, ám három perccel később Kocsán Petra kapott középen remek kiugratást, eltolta a labdát a kapus mellett, és higgadtan, a menteni próbáló védő lába mellett az üres kapuba lőtt (1-0). A 38. percben nagy egyenlítési lehetőséget hagytak ki a portugálok: a félidő egyetlen védelmi megingása után Varga Luca az utolsó pillanatban vette fel a labdát az üresen álló támadó, Maria Silva elől.

A szünet után, a vezetésnek és a magyar válogatott bátrabb játékának köszönhetően állandósult a mieink fölénye. Az 54. percben csapatkapitányunk, Krascsenics Petra jobb oldali beadása után a portugál védők nem tudtak felszabadítani, és Kocsán Petra közelről nem hibázta el gólszerzési lehetőségét, öt méterről a kapuba lőtt, megszerezve saját és csapata második találatát (2-0). A mérkőzés hátralévő részében a magyar válogatott magabiztosan tartotta az eredményt, a portugálok csak kisebb helyzetekig jutottak a Király Sportcentrumban, így az eredmény nem változott, csapatunk megérdemelt győzelemmel kezdte az Eb-selejtező tornát.

A csoport másik mérkőzésén a svájciak magabiztos, 5-0-ás győzelmet arattak az azeriek ellen. A négycsapatos torna végeztével két csapat lép tovább a tavaszi elitkörbe. A magyar válogatott következő ellenfele Azerbajdzsán lesz, hétfőn, 13.30 órakor a büki városi stadionban.

- A lányok nagyon átérezték ennek az Európa-bajnoki selejtezőnek a fontosságát, a játékban fokozatosan javulva, egyre több alkalommal nyerték meg a döntő párharcokat, fordították a maguk javára a döntő játékhelyzeteket - mondta a mérkőzés után az mlsz.hu-nak Lévay Andrea. - A siker azért is kiemelkedő fontosságú számunkra, mert előzetesen, a nemzetközi ranglistákon elénk sorolták a portugál együttest. A lányoknak minden okuk megvan a jó kezdés utáni ünneplésre, bízom benne, hogy jó önbizalom növelő ez a siker a folytatásra.

Magyarország-Portugália 2-0 (1-0)
Magyarország: Varga Luca - Csányi Diána, Rozmis Gabriella, Németh Hanna, Pilán Tímea - Török Kitti (Zágonyi Barbara, 78.) - Grúber Brigitta (Krascsenics Csilla, 58.), Szakonyi Emese (Vancsik Viktória, 69.), Kocsán Petra, Magyarics Zoé - Krascsenincs Petra


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS