Két év után győzheti le bajnokin a Lokit a Vidi

2014. október. 15., 22:10   |    

Két év után győzheti le bajnokin a Lokit a Vidi

Az OTP Bank Liga 11. fordulójának rangadóját az eddig százszázalékos Videoton FC és a címvédő DVSC-Teva játssza vasárnap, a Sóstói Stadionban.

A kéthetes bajnoki szünet után hétvégén a 11. fordulóval folytatódnak az OTP Bank Liga küzdelmei. A hét slágermeccsét az első számú bajnokaspiráns, Videoton FC és a bajnoki címvédő DVSC-Teva összecsapása jelenti. A székesfehérváriak az idényben eddig minden bajnoki, Magyar Kupa- és Ligakupa-mérkőzésüket megnyerték, a Paris Saint-Germain elleni, ausztriai 3-4 óta 16 meccsen győztek. Az OTP Bank Ligában a legutóbbi hét hazai bajnoki mérkőzésükön 21 gólt szereztek (könnyű kiszámolni: ez meccsenkénti hármas átlag), s mindössze hármat kaptak. Joan Carrillo, aki korábban is már a stábhoz tartozott, vezetőedzőként eddig minden, magyar csapat elleni hivatalos mérkőzésén győzött.

A DVSC-Teva a legutóbbi fordulóban, a Bp. Honvéd elleni 4-0-s győzelemmel kozmetikázott a mérlegén. Kondás Elemér együttese négy nyeretlen bajnoki után szerzett ismét három pontot. A Loki nagyon, az elmúlt évtizedben elért eredményeihez képest különösen gyengén szerepel a mostani bajnokságban vendégként. A csapat öt találkozón játszott idegenben, Nyíregyházán és Diósgyőrben egy pontot szerzett, Újpesten, az MTK ellen a Bozsik Stadionban, valamint Pakson, kikapott. 2014-ben, tehát a megnyert 2013–2014-es OTP Bank Liga-szezon eredményeit is figyelembe véve mindössze háromszor nyert idegenben a DVSC, de abból egyszer a Videoton FC ellen.

A két csapatból (részben a nemzetközi szereplés miatt) a DVSC használt eddig több játékost. A Lokiban 24-en játszottak az első tíz fordulóban, közülük Novakovics, Vadnai, Morozov, Korhut, Zsidai, Bódi, Varga, Jovanovics és Sidibé játszott 500 percnél többet. Hétszáz fölé eddig ketten kerültek, a két válogatott, Varga József (720) és Korhut Mihály (711). A pályán töltött pecek alapján a törzstagok tizenegye: Novakovics – Jovanovics, Morozov, Vadnai, Korhut – Varga, Szakály, Zsidai, Bódi – Kulcsár, Sidibé.

A Videoton FC-ben tizenkilenc játszottak eddig a szezonban bajnoki mérkőzést, de közülük hárman (Marco Caneira, Fejes és Heffler) még egy fél félidőnyit sem játszottak. A többiek közül négyen (Calatayud, Paulo Vinicius, Juhász és Stopira) 900-at játszottak, Nikolics és Sándor 865-öt. Az állandósággal jellemezhető fehérváriak alapcsapata: Calatayud – Szolnoki, Juhász, Paulo Vinicius, Stopira – Gyurcsó, Sándor, Simon, Kovács – Filipe Oliveira – Nikolics.

A két csapat tavasszal találkozott a Ligakupában, a mindkét mérkőzést megnyerő Videoton FC volt sikeresebb. Ugyanakkor azt megelőzően a felek három egymás elleni bajnokiját a DVSC nyerte meg. A fehérvári piros-kékek legutóbb 2012. október 28-án nyertek a Loki ellen bajnoki mérkőzést.

Egy-egy olyan játékos van a keretekben, aki élvonalbeli mérkőzésen viselte már mindkét gárda mezét. Feczesin Róbert, aki eddig hét bajnokin kapott szerepet a Vidiben az idényben, a Loki történetének egyik legnagyobb idényében, a 2009–2010-ben a mostani ellenfél játékosa volt. Lázár Pál, a DVSC védője a 2010–2011-es idényben tagja volt a Videoton FC eddigi egyetlen bajnokcsapatának.

Jegyinformációk a hétvégi bajnokikra

DUNAÚJVÁROS - SZOMBATHELYI HALADÁS
péntek, 19.00

A mérkőzésre szóló jegyek megvásárolhatóak a meccsjegy.mlsz.hu internetes oldalon, vagy országszerte a Ticket Express irodáiban. A szurkolók a dunaújvárosi Tourinform Irodában (Vasmű út 10/a) személyesen is megvásárolhatják a meccsre szóló jegyeket. Szombathelyen a Legea-Haladás Ajándékboltban szerdától péntekig 10-16 óra között van lehetőség személyes elővételre. A találkozóra a felnőtt belépő 1200, míg a nyugdíjas- és diákjegy 800 forintba kerül. A mérkőzés napján 16.30 órakor nyitnak a pénztárak, a belépés a 14 éven aluliak számára ingyenes.

LOMBARD PÁPA TERMÁL FC - DVTK
szombat, 14.00

A mérkőzésre szóló jegyek megvásárolhatóak interneten a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, valamint a Ticket Express irodáiban. A Perutz Stadion pénztáraiban szerdától péntekig 9-12 és 14-17 óra között, szombaton 9 órától lehet személyesen megvásárolni a jegyeket, 1000-1200 forintért. A helyszínen is lehet jegyet váltani, a pápai vendégpénztár 2 órával a mérkőzés előtt nyit. A vendégszurkolók a DVTK Ajándékbolt Szinvaparkban található üzletében hétköznapokon 12-18 óra között válthatnak belépőket.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC - PUSKÁS AKADÉMIA FC
szombat, 16.00

A mérkőzésre szóló jegyek megvásárolhatóak interneten a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, valamint a Ticket Express irodáiban. Hétfőtől péntekig 9:00-16:00 óra között a hazai klubházban, szombaton 12:00-15:00 óra között a kőpénztárban is válthatók elővételben jegyek.

KECSKEMÉTI TE - MTK BUDAPEST
szombat, 18.00

A mérkőzésre szóló jegyek megvásárolhatóak interneten a meccsjegy.mlsz.hu oldalon. A hazai stadionban csütörtökön és pénteken 15-18, illetve szombaton 9-12 óráig árulnak belépőket. A meccs előtt az „A” lelátónál ki lesz alakítva egy klubkártya pont, ahol lehet kártyát készíttetni. A vendégszurkolók online tudnak elővételben jegyekhez jutni, a belépők egységesen 1400 forintba kerülnek. A Kunság Tours irodájában (Kecskemét, Kéttemplom köz 5.) hétfőtől péntekig, 9-18 óráig ugyancsak lehet személyesen jegyeket vásárolni.

BUDAPEST HONVÉD - MVM-PAKS
szombat, 18.00

A mérkőzésre szóló jegyek megvásárolhatóak interneten a meccsjegy.mlsz.hu oldalon.

FERENCVÁROSI TC - PMFC-MATIAS
szombat, 20.00

A mérkőzésre a jegyárusítást hétfőn kezdődött és egészen péntekig tart, 10.00-tól 18.00-ig a Groupama Aréna Jegy és Regisztrációs Központjában. Szombaton, a mérkőzés napján 9.00-tól a mérkőzés kezdetéig várják drukkereket a Groupama Arénánál található Jegy és Regisztrációs Központban. A Jegy és Regisztrációs Központ nyitva tartásának ideje alatt a jegyvásárláshoz szükséges szurkolói kártyát is ki lehet váltani. A belépők 1800 forinttól kaphatók, internetes vásárlásra a www.computravel.hu/groupamaarena oldalon van lehetőség.

VIDEOTON FC - DVSC-TEVA
vasárnap, 16.30

A mérkőzésre szóló jegyek megvásárolhatóak a Sóstói Stadion (Csíkvári út 10.) külső 2/A pénztárában a mérkőzések előtt két órával, a Sóstói Stadion főpénztárában csütörtök-péntek 15-18-ig, a VidiShopban (Piac tér 4.) hétköznap 9:30-17:00-ig, a fehérvári Auchanban minden nap 8-20 óráig a vevőszolgálati pultnál, a Városház téri Tourinform irodában hétköznap: 9.00 – 18.00, hétvégén 10.00 – 16.00 között. Interneten 10 százalékos kedvezménnyel válthatóak meg a belépők a http://vidi.jegy.hu/search.php oldalon. A mérkőzés napján, a helyszínen is lesz jegyértékesítés, a kapuk 14.30 órakor nyitnak. Jegyárak: 630-2200 forintig.

GYŐRI ETO FC - ÚJPEST FC
vasárnap, 18.30

A mérkőzésre szóló jegyek megvásárolhatóak interneten a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, valamint a Ticket Express irodáiban. Az ETO Park Élményközpontban található ETO Shopban és a megszokott értékesítési pontokon kívül a Győr+ belvárosi pavilonjában (a Baross út végén a Rába Hotel melletti üvegpavilon) is lehet belépőket váltani, 2400-3500 forintos áron.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS