Varga Józsefet köszöntötte a szövetség

2014. október. 17., 12:09   |    

Varga Józsefet köszöntötte a szövetség

Pénteken délelőtt a Magyar Labdarúgó Szövetség székházában köszöntötték 60. születésnapja alkalmából a 31-szeres válogatott játékost, Varga Józsefet.

Varga József, népszerű becenevén "Kacsa" október 9-én ünnepelte 60. születésnapját, e jeles alkalomból Berzi Sándor, az MLSZ alelnöke adta át a szövetség ajándékát az ünnepeltnek. A köszöntésen részt vett két korábbi honvédos és válogatottbeli csapattárs, Détári Lajos és Esterházy Márton.

A családias hangulatú köszöntésen a jelenlévők felidézték a Honvédban és a válogatottban eltöltött időszak legemlékezetesebb pillanatait, köztük Varga József belgáknak lőtt gólját.

Varga József 1973. augusztus 25-én a ZTE ellen játszotta az első bajnoki mérkőzését a Bp. Honvédban, 1985-ben, az MTK-VM ellen az utolsót. 284 bajnoki találkozón 20 gólt szerzett, háromszor nyert bajnoki címet, egyszer volt MNK-győztes, egyszer KK-döntős.

Kispestről Törökországba vezetett az útja, a Denizlisporban futballozott, onnan is meghívta Mezey György a válogatottba. Ő lett az első törökországi légiós az A-válogatottban. 1987-ben tért haza, játszott rövid ideig az Újpesti Dózsában, aztán a finn, Lahti városába való Reipasban, majd a Volánban zárta le a karrierjét. Összesen 328 mérkőzésen szerepelt az élvonalban.

A válogatottban 1980 őszén, a spanyolok ellen debütált, részt vett két világbajnokságon, a spanyolországi Mundialon még gólt is szerzett a belgák ellen. Összesen 31 találkozó jutott neki a címeres mezben.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS