Régiók Kupája: Győzelem a második mérkőzésen

2014. október. 22., 15:24   |    

Régiók Kupája: Győzelem a második mérkőzésen

Az UEFA Régiók Kupája magyarországi csoportkörének második fordulójában a keleti megyei bajnokságok csapataira épülő együttes 2-0-ra verte az izraeliek amatőrválogatottját.

A mieink az első körben 4-1-es vereséget szenvedtek az írektől, de a találkozó második félidei játékában nyújtott teljesítmény biztató volt a folytatásra nézve. Az izraeliek régiós válogatottja elleni mórahalmi összecsapáson már az első félidőben sikerült mezőnyfölényt kialakítani, de ez a szünetig csak helyzetekben mutatkozott meg.

A második félidő két nagy magyar lehetőséggel kezdődött, majd az 55. percben góllá érett a fölényünk, Pócs Tamás szögletét követően Szilágyi Norbert fejelt az izraeli kapuba (1-0). A gól után is a mieink játszottak jobban, és a 64. percben sikerült megduplázni az előnyt, Laksteter Jován remek indításával Marics Gábor tört kapura, majd a a kifutó kapus fölött a hálóba emelt (2-0). A hajrában mindkét oldalon adódott egy-egy nagy helyzet, de az eredmény már nem változott, a magyar regionális együttes megérdemelten szerezte meg a három pontot.

- Egy jó erőkből álló csapatot sikerült egy színvonalas mérkőzésen teljesen megérdemelten legyőznünk - mondta az mlsz.hu-nak Major László, a csapat szakvezetője. - Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, a rövid felkészülési idő ellenére összeszokottnak tűnt a csapatunk. Ezek után sajnálom igazán, hogy az első meccsre nem tudtunk megfelelően felkészülni. Még hátra van egy mérkőzés, a mostanihoz hasonló játékkal szeretnénk befejezni a tornát.

A csoport másik szerdai mérkőzésén az írek régiós csapata 6-1-re győzött a litván együttes ellen.

Magyar amatőrválogatott - Izraeli amatőrválogatott 2-0 (0-0)
Magyarország: Czirják Tamás - Balogh Ádám, Kökény Tamás, Gál Richárd, Marton Bence - Marics Gábor, Szilágyi Norbert, Fegyverneki Máté - Szabó Dávid (Sztojka Ádám, 60.), Laksteter Jován (Bitó Róbert, 75.), Pócs Tamás (Bertók Gábor, 84.)
Gólszerző: Szilágyi az 55., Marics a 64. percben


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS