A rangadót Felcsúton játsszák

2014. október. 25., 12:42   |    

A rangadót Felcsúton játsszák

Ritkaság, de most igaz: a 12. forduló „főnapján” – öt mérkőzést is rendeznek – nem jutott a fővárosba találkozó. Az Újpest már tegnap játszott, a Ferencváros vasárnap lép pályára Debrecenben, az MTK és a Honvéd pedig ezúttal vendégeskedik.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–MTK BUDAPEST
(Október 25., szombat, 14.00)

A legutóbbi formák alapján nevezhetjük ezt a találkozót akár a játéknap rangadójának is. Kiemelkedően e két csapat mérlege a legjobb az utóbbi fordulókban, az MTK a legutóbbi hat, a Puskás FC a legutóbbi négy bajnoki mérkőzését megnyerte. Jellemző, utánuk a DVSC-Teva „sorozata” a legjobb: két győzelemmel. Benczés Miklós együttese nehezen szerezte meg első győzelmét a Pancho Arénában, de azóta szárnyal. Pályaválasztóként a legutóbbi három találkozóját megnyerte, három pontot gyűjtött a Pápa, a Dunaújváros-PASE és a Győri ETO ellen is. Kiesőjelöltből a mezőny első felébe tornázta fel magát. Hazai pályán még veretlen a mostani bajnokságban. Az MTK játszott már ősszel bajnokit Felcsúton, ott győzte le a Bp. Honvédot. A Puskás FC ellen viszont története során először vív ott bajnoki mérkőzést. Az MTK a legutóbbi 25 tétmérkőzésén vagy nyert (20), vagy veszített (5), döntetlent egyszer sem játszott.

KECSKEMÉTI TE–BUDAPEST HONVÉD
(Október 25., szombat, 16.00)

A KTE szerdán is játszott bajnoki mérkőzést, 1-1-re végzett a Győri ETO gárdájával. A Paks elleni idegenbeli bravúrgyőzelem óta a kecskeméti csapat kétszer kikapott a Ligakupában a DVSC-Tevától, majd vereséget szenvedett a bajnokságban az MTK-tól, s nem tudott nyerni az ETO ellen. A négy mérkőzésen nem szerzett akció gólt, a győriek ellen Bebeto tizenegyesből lőtt a kapuba. A lila-fehérek hazai mérlege a bajnokságban május vége óta meglehetősen gyenge, csak a két újonc, a Dunaújváros és a Nyíregyháza ellen, valamint a Győr kárára megszerzett öt pont javít valamelyest rajta. Ugyanakkor a legutóbbi négy hazai bajnokiból csak az MTK ellenit veszítette el Bekő Balázs legénysége. A Bp. Honvéd idegenbeli mérlege gyenge. A legutóbbi tíz, vendégként játszott bajnoki megszerezhető 30 pontjából mindössze négy lett a kispestieké, csak (május végén) Debrecenben nyertek, 2014 őszén Újpesten szereztek még pontot. A Kecskeméti TE egyébként is a Honvéd mumusa, a két csapat legutóbbi 13 találkozójából egyet sem tudtak megnyerni a piros-feketék. A legutóbbi Honvéd-győzelem 2009-ben, egy Magyar Kupa-találkozón született. Bajnoki mérkőzésen 2004. április 2. óta nem nyert a Bp. Honvéd a KTE ellen, a Széktói Stadionban.

PMFC-MATIAS–LOMBARD-PÁPA TERMÁL FC
(Október 25., szombat, 18.00)

Véber György együttese hazai pályán még nyeretlen, két döntetlen mellett négyszer kikapott. Legutóbb május 10-én, a Mezőkövesd, Véber előző csapata ellen tudott két gólt is szerezni a Mecsekalján. A legutóbbi 14 bajnokijából (értelemszerűen ebből három még az előző idényre esett) csak egyen, Debrecenben úszta meg kapott gól nélkül. Ugyanakkor a Lombard FC-nek még gyengébb az idegenbeli mérlege, mint a PMFC-nek a hazai. Az utóbbi hetekben Kovács László által irányított együttes 683 perce nem szerzett gólt az élvonalban. Idegenben a legutóbbi 11 bajnoki mérkőzéséből mindössze kétszer szerzett csak gólt, ha gólt tudott szerezni, pontot is szerzett. Augusztus 17. óta minden idegenbeli bajnoki meccsén kapott gólt. Ugyanakkor az előző idényben, 2013. szeptember 20-án a sárga-kékek nyertek Pécsen, mindmáig az az utolsó vendégként aratott bajnoki győzelmük. A két edző kiválóan ismeri egymást, Véber György 2009 januárjától és 2011 októberének végéig dolgozott Pápán, amikor a tulajdonos menesztette, az addigi pályaedzője, Kovács László ugrott be a helyére néhány napra, mígnem a klub szerződtette ifjabb Bene Ferencet.

DIÓSGYŐRI VTK–DUNAÚJVÁROS-PASE
(Október 25., szombat, 18.00)

A DVTK kisebb hullámvölgybe került, szerdán Pakson idénybeli második bajnoki vereségét szenvedte el. A csapat hazai pályán azonban jobban teljesít, hat bajnokijából csak egyet nem nyert meg, azon döntetlent játszott a címvédő DVSC-Tevával. Az együttes 2012 októberének vége óta mindössze egy hazai bajnokin (idén áprilisban a Paks ellen) maradt gólképtelen. A Dunaújváros legutóbb, első, igazán hazai pályán vívott bajnokiján megszerezte az első győzelmét, de idegenben eddig gyengén teljesített. Minden csapatnál többször, kilencszer játszott vendégként, s mindössze két meccsen tudott pontot szerezni. Csatárai és Böőr Zoltán javára legyen mondva, a vesztes mérkőzések közül Győrben három, Felcsúton két gólt is szerzett a csapat.

VIDEOTON FC–MVM-PAKS
(Október 25., szombat, 20.00)

Eredetileg a paksiak lettek volna a pályaválasztók, de a pályájuk használhatatlansága miatt a két egyesület az MLSZ engedélyével felcserélte a pályaválasztói jogot. A Videoton az előző fordulóban, a DVSC-Teva ellen veszített először pontot a bajnokságban, s zárta le hosszú hazai bajnoki veretlenségét. Joan Carrillo, a csapat edzője addig minden magyarországi bajnokiját megnyerte a csapatával vezetőedzőként. Megszakadt (részben) a betegsége miatt a mérkőzést kihagyó Nemanja Nikolics sorozata is, a 11. volt az őszi idény első olyan fordulója, amelyben nem szerzett gólt. (Ettől még természetesen igaz: ősszel minden bajnoki mérkőzésén a kapuba talált.) Talán a Videoton megtorpanását jelzi az is, hogy a címvédő elleni bajnoki előtt a Ligakupában is vereséget szenvedett az Újpesttől, a Megyeri úton. A bajnoki tabella harmadik helyén álló Paks a 2014-es őszi bajnoki szezonban nem kapott még ki vendégként, öt találkozójából kettőt megnyert, hárman döntetlent játszott. Az utóbbi hetekben ugyan kevésbé volt hatékony az idénykezdéshez képest, de aztán szerdán, a hetedik fordulóból elhalasztott mérkőzésen 3-1-re legyőzte Pakson a DVTK-t.

A további program

Október 26., vasárnap:
DVSC-TEVA - Ferencváros 16.30
Szombathelyi Haladás-Győri ETO FC 18.30

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS