Emberhátrányban, 0-3-ról állt fel a DVTK

2014. október. 25., 22:26   |    

Emberhátrányban, 0-3-ról állt fel a DVTK

Az OTP Bank Liga 12. fordulójának szombati játéknapján a Dunaújváros pontot szerzett Miskolcon, győzött a Videoton FC és az MTK is.

Puskás Akadémia - MTK Budapest 0-1 (0-1)
Vezette: Pintér Csaba
Gólszerző: Pölöskei a 26. percben

A jó iramú, változatos első félidőben egy gól született, a 26. percben Kanta József bal oldali szabadrúgását követően Pölöskei Zsolt 11 méterről, kapásból a kapu jobb oldalába lőtt (0-1). A fordulás után a Puskás Akadémia gyorsan egyenlíthetett volna, de Tischler Patrik ziccert hibázott. A folytatásban az MTK játszott fölényben, és bár újabb gólt nem szerzett, magabiztosan nyerte meg a találkozót, zsinórban hetedik bajnoki diadalát aratva.

Kecskeméti TE - Budapest Honvéd 1-0 (1-0)
Vezette: Farkas Ádám
Gólszerző: Balázs a 11. percben
Kiállítva: Ignjatovic a 49. percben

A Honvéd még sosem nyert bajnokit a Kecskemét ellen, de már a 9. percben távolabb került ahhoz, hogy megtörje ezt a rossz szériát. Ekkor egy szabadrúgás után rövidnek bizonyult a hazaiak felszabadítási kísérlete, Balázs Zsolt pedig 11 méterről a kapuba lőtt (1-0). Hiába birtokolta többet a labdát a Honvéd, a szervezetten védekező Kecskemét magabiztosan tartotta minimális előnyét. A 49. percben Ignjatovicot kiállította a játékvezető, de a fővárosiak így is szerezhettek volna gólt, ha az ellenfél kapuja előtt jobban koncentrálnak. A KTE végül megtartotta az előnyt, és begyűjtötte a három pontot.

PMFC-Matias - Lombard Pápa 1-2 (1-0)
Vezette: Iványi Zoltán
Gólszerző: Márkvárt a 35., ill. Zulevs a 47., Coroian a 90. percben

A pécsiek fölényben játszottak az első félidőben, kétszer is a kapufa mentette meg a pápaiakat a kapott góltól. A 35. percben megszületett a hazaiak vezető találata, Márkvárt Dávid 16 méterről lőtt kapura, a labda egy védőn megpattanva a kapuban kötött ki (1-0). A második félidő gyors pápai góllal kezdődött, Csilus Tamás passzolt Zulevshez, aki 13 méterről, félfordulatból, jobbal a léc alá lőtt (1–1). Két perccel később újabb pécsi kapufa következett, de hiába álltak közelebb a mecsekaljaiak a gólszerzéshez, a végén a Pápa örülhetett a győzelemnek, a 90. percben Benkő passzolt vissza Coroian elé, aki 6 méterről a léc alá lőtt (1-2).

DVTK-Dunaújváros 3-3 (0-3)
Vezette: Andó-Szabó Sándor
Gólszerző: Bacsa 47., Grumics 63., Marjanovics 88., ill. Böőr 15. (11-esből), Nikházi a 23., Böőr a 25. percben
Kiállítva: Alves a 15. percben

Meglepetésre a sereghajtó kezdte jobban a mérkőzést, és a 15. percben a vezetést is megszerezte, Zsótér Donát egy labdaszerzés után kapura tört, Alves csak szabálytalanul tudta elválasztani a labdától. Az eset a 16-oson belül történt, ezért a Dunaújváros büntetőhöz jutott, a szabálytalan védőt pedig kiállította a játékvezető. A tizenegyest Böőr Zoltán értékesítette (0-1). A gól után összezuhant a DVTK, a 23. percben egy szögletet követően a volt diósgyőri Nikházi Márk fejelt a hálóba (0-2), majd két perccel később Böőr Zoltán közelről vette be a kaput (0-3). A szünet után gyökeresen megváltozott a Diósgyőr játéka, a 47. percben Bacsa Patrik egy szöglet után 3 méterről szépített (1-3), majd két kihagyott újvárosi ziccer után egy újabb szögletet követően szereztek gólt a hazaiak, ezúttal Miroslav Grumic fejelt a hálóba (2-3). A 88. percben egy harmadik hazai szöglet is góllal végződött, ezúttal Marjanovics fejéről került a gólvonal mögé a labda, így alakult ki a 3-3-as végeredmény.

Videoton FC - MVM Paks 2-0 (0-0)
Vezette: Kassai Viktor
Gólszerző: Oliveira az 57., Nikolics a 93. percben

Végig a fehérváriak irányították a mérkőzést, a Paks kontrákra rendezkedett be, de kevés sikerrel. Az első félidőben még nem született gól, de az 57. percben megszerezte a vezetést a Videoton FC, egy szögletet követően Alvarez passzolt Felipe Oliveirához, aki 19 méterről a kapu bal oldalába bombázott (1-0). A 94. percben alakult ki a végeredmény, Molnár Péter, a paksiak kapusa felment egy szögletnél az ellenfél kapujához, a Vidi megszerezte a labdát, és kontrája végén Nikolics Nemanja az üres kapuba gurított (2-0).

A DVTK-Dunaújváros mérkőzés fotói:


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS