Jet-Sol Liga: töretlen lendülettel száguld az MTK

2014. október. 27., 20:44   |    

Jet-Sol Liga: töretlen lendülettel száguld az MTK

Félidejéhez érkezett a Jet-Sol Liga alapszakasza. A nyolccsapatos mezőny túljutott a 7. fordulón – kevés alkalmasabb pillanat van arra, hogy menet közben mérleget vonjunk.

A tabella élén a Bajnokok Ligájában is remekül, bátran mondhatjuk, az előzetes várakozást túlteljesítve szerepelt MTK Hungária áll, hibátlan mérleggel, 21 ponttal, imponáló, 26-1-es gólkülönbséggel. A címvédő vasárnap az újonc Dorogi Diófa ellen győzött idegenben, 3-0-ra, bajnokaspiránshoz méltó magabiztossággal. Medgyes Péter ezúttal is igyekezett forgatni a keret játékosait, bár annyira azért nem forgatta fel az alapcsapatot, mint az előző fordulóban, az Újpest ellen. Ennek ellenére, a kék-fehérek ugyanúgy kezdték a meccset, ahogy tavasszal a Magyar Kupában: góllal.
Kaján Zsanett már az 5. percben a vendéglátók kapujába talált, ezzel a maradék kétség is elszállt, melyik csapat nyeri majd a mérkőzést. A találkozón 12. és 13. gólját szerző, sorozatban 17. gólkirályi címe felé száguldó Pádár Anita a 33. percben megduplázta az MTK előnyét, majd a hajrában, öt perccel a lefújás előtt rúgott még egyet – így kell egy bajnokcsapatnak hoznia a kötelező győzelmet.
A Dorogi Diófa egyelőre még nem tartozik azonos súlycsoportba az MTK-val, de az újoncnak így sincs oka panaszra, negyedik helyen zárta az első kört. Legyőzte a Szegedet, az Újpestet, a Feminát és a Viktóriát, azaz valamennyi, maga mögé utasított csapatot, ami azt sejteti, Szabados György csapata a rájátszást a felsőházban játszhatja majd.

Szorosan az MTK nyakán lohol a Ferencváros, amely meggyőző különbséggel nyerte meg valamennyi mérkőzését – kivétel, az MTK ellen elveszített rangadó. A Fradi a hétvégén az 1. FC Feminánál vendégeskedett. Amela Krso csak a cserepadra ült, a hajrára tudta csak Dörnyei Balázs pályára küldeni, de a zöld-fehérek így sem maradtak bosnyák gól nélkül. A szemfüles Dejana Boskan lőtte a Fradi első találatát, majd a félidő hajrájához érve kétszer elsült Zágor Bernadett lába: a válogatott támadó szabadrúgásból, majd 18 méteres átlövésből rongálta meg a Budai II László Stadion kapujának hálóját.
A második félidőben már nem született gól, köszönhetően annak is, hogy a Femina kicsit szervezettebben játszott a középpályán, a játékosok bátrabbak is voltak, kevésbé látszott rajtuk a „jó csapat pánik”. Igaz, ezzel párhuzamosan tovább csökkent a hazai együttes támadásainak addig sem eget verő hatékonysága. A Femina a mezőny egyik olyan csapata, amely a vártnál gyengébben teljesített az első hét fordulóban. A piros-fehérek egyszer sem hagyták el győztesen a pályát (a tabellán azért van győzelmük, a Viktória elleni meccs), de talán az eredményeknél, pontosabban az eredménytelenségnél is szembeötlőbb az erőtlen, ötlettelen támadójáték.

Persze, ha erőtlen, ötlettelen támadójátékról esik szó, mit mondhatunk a Szegedi AK-ra, amely ezen a héten is beleszaladt a késbe: Újpesten kapott ki 5-0-ra. A négyet vágó Mátyás Noémi a 90 perc alatt szerzett annyi gólt, amennyit az UTE a korábbi hat meccsen összesen – de senki sem mondhatja, hogy a lila-fehérek sikere nem volt megérdemelt, ekkora különbséggel is. Kétségtelen, a vendégek szempontjából felettébb balszerencsés „kommunikációs zavar” előzte meg az első gólt, de a SZAK a folytatásban sem tudott talpra állni. Az első hét fordulóban, egyetlen kivétellel, mindig legalább öt gólt kaptak a szegediek, miközben mindössze egyet lőttek – ezzel együtt, korai volna temetni őket. Cserenkó Szabolcs – mérkőzés utáni nyilatkozata szerint – maga is keresi a mélyrepülés okát, és alkalmasint nem ok nélkül hasonlítja a Honvéd tavalyi csapatához a Boszorkányokat. Biztos, hogy sokat segítene, ha a játékosok elhinnék, van keresnivalójuk – ehhez pedig elég volna a tabellára nézniük és tiszta lapot nyitni.

A Femina kapcsán említettük, Herczku István csapata a mezőnyben az egyik, amelynek szereplése jelentősen elmarad a várakozástól – a másik a Viktória-Trend Optika FC. A szombathelyiek vasárnap az Astra HFC-nél vendégeskedtek, és kaptak ki az immár „szokásos forgatókönyv” szerint. A Viktória jól kezdte a meccset, talán még némi fölényt is kiharcolt, ám a 32. percben Dolly Dikanová átlövésből bevette a túlságosan kint álló (egyébként a meccsen végig remekül védő) Dömsödi Petra kapuját.

Heike Manhart szöglet utáni látványos fejese jelentette a fordulópontot: a labda "csak" a kapufán csattant és ettől kezdve, mintha a szombathelyi gumimatracból kihúzták volna a dugót. A Viktória "leeresztett", az Astra a háromnál (G: Csorbai 2, Telek-Sümegi) akár több gólt is lőhetett volna az erejével elkészülő vendégcsapat ellen, akiknek sovány vigasz, hogy szép támadás végén Harsányi Andrea szépített. Figyelmeztető lehet a szombathelyiek számára, és magyarázat is mélyrepülésükre: ezúttal is csak szűk hatvan percre elegendő kondíciója volt a Viktóriának, ugyanúgy, mint a Ferencváros, az MTK és a Dorog elleni meccsen...

Jet-Sol Liga, 7. forduló:

1. FC Femina – Ferencváros 0-3 (0-3)
Újpesti TE – Szegedi AK Boszorkányok 5-0 (3-0)
Dorogi Diófa – MTK Hungária 0-3 (0-2)
Astra Hungary FC – Viktória-Trend Optika FC 4-1 (1-0)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS