Edzőképzés: pályázat külföldi tanulmányútra

2014. november. 04., 14:15   |    

Edzőképzés: pályázat külföldi tanulmányútra

A Magyar Labdarúgó Szövetség a Spanyol és Holland Labdarúgó Szövetséggel együttműködésben pályázatot hirdet – összesen 8 hetes (3 vagy 4 részletben történő) időszakos kint tartózkodást igénylő és speciális tanulmányút céljából létrehozott – külföldi csapatlátogatásban történő részvételre.

A sikeres pályázóknak lehetőségük nyílik irányított szakmai szempontok alapján a spanyol és a holland korosztályos felkészítési rendszert tanulmányozniuk, kutatásokat és vizsgálatokat végezniük a kérdéses területen, valamint aktív résztvevőként bekapcsolódniuk a különböző szintű és korosztályú csapatok napi edzésmunkájába.

A pályázat célja: Lehetőség biztosítása magyar labdarúgóedzők számára szakmai tanulmányok végzésére és az általuk felhalmozott tapasztalati ismeret- és tudásanyag feldolgozására és beépítésére a magyar utánpótlás-labdarúgás különböző területeire. Az MLSZ célként fogalmazta meg, hogy a vizsgálati időszak letelte után a sikeres pályázók aktív szerepet tudjanak vállalni a magyar labdarúgó akadémiai rendszer vagy más korosztályos felkészítés területén, integrálva a megszerzett ismeretanyagot és módszertant a hazai képzésbe. A pályázóknak a tanulmányút alatt tevékenységükről rendszeres beszámolókat, riportokat kell készíteniük a Magyar Labdarúgó Szövetség részére, amelyek feldolgozását és koordinálását az MLSZ Edzőképző Központja irányítja és felügyeli.

A tanulmányút feladatai: A sikeres pályázók nyelvtudásuktól függő területen a fogadó ország labdarúgó-szövetségének koordinálásában különböző korosztályos csapatokhoz kerülnek, ahol egy szakmai tutor segítsége és felügyelete mellett bekapcsolódnak a napi képzési folyamatokba, munkába. A napi tevékenységükről és a megtapasztalt szakmai munkáról előre meghatározott módon és formában folyamatos feljegyzéseket készítenek, amelyeket az MLSZ Edzőképző Központjához eljuttatnak. A programban résztvevők a tanulmányút egész ideje alatt folyamatos beszámolási kötelezettséggel bírnak az Edzőképző Központ felé a kint elvégzett munkájukról.

Információk, pályázati feltételek:

A program várható költsége 2 millió Ft/résztvevő. A költségek 5 %-át a pályázó, 10 %-át az őt alkalmazó klub, 85%-át pedig a Magyar Labdarúgó Szövetség biztosítja. A sikeres pályázó írásban vállalja, hogy a tanulmányút befejezését követő három évben a magyar labdarúgás különböző területein tevékenykedik. Ha a három év letelte előtt tevékenységét külföldön folytatja, a számára folyósított kint tartózkodás költségeinek 80%-át köteles az MLSZ számára visszafizetni.

A tanulmányút tervezett időszaka: 2014. december 15. – 2015. augusztus 31.

Jelentkezés módja: Írásban a Magyar Labdarúgó Szövetség Edzőképző központjánál a Pályázati jelentkezési lapkitöltésével, visszaküldésével és a szükséges igazolások csatolásával. Az előzetes elbírálás után személyes beszélgetéseken történik a pályázók kiválasztása és tudásszintjük felmérése.

Jelentkezési határidő: 2014. november 10.

A pályázatokat az uptanulmanyut@mlsz.hu e-mail címre kérjük eljuttatni.

A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS