Női futsal: magabiztos spanyol siker Gyöngyösön

2014. november. 04., 19:39   |    

Női futsal: magabiztos spanyol siker Gyöngyösön

A női futsalválogatott 0-7 arányban alulmaradt Spanyolország ellen Gyöngyösön.

Gyöngyösön szépszámú közönség előtt vonultak pályára a csapatok a Városi Sportcsarnokban. A világranglista-első vendégek már az első percben magukhoz ragadták az irányítást, ám a mieink Vincze Anikó szép védéseinek köszönhetően kezdetben tartották magukat. A 3. percben Megyes Ágnes révén veszélyes kapura lövéssel fejeztünk be egy akciót, ám röviddel ezután, a 4. percben Ana Luján révén megszerezték első találatukat a spanyolok (0-1). Ellenfelünk a játékrész nagy részében szépen járatta a labdát, míg a mieink többnyire védekezésre kényszerültek. A 7. percben Vanessa Quintela góljával növelték előnyüket a spanyolok (0-2), míg a 18. percben Patricia González állította be a félidei eredményt (0-3). A 20. percben a vendégek hatodik szabálytalansága miatt tízméterest rúghattunk, ám Radics Ágnes a kapu mellé gurított.

A második játékrész hasonló forgatókönyv szerint alakult, mint az első: a spanyolok diktálták a ritmust, míg a magyar csapat erejét megfeszítve küzdött, és próbált egy-egy kontra után gólt szerezni. A 23. percben egy kipattanó után Patricia González ismét betalált (0-4), ezzel már jelentős előnyt szerzett a vendégegyüttes. A 27. percben helyzet adódott a mieink előtt, Radics Ágnes lövését hárította a spanyol kapus. A 33. percben Vanessa Quintela egy gyors kontra után betalált (0-5), majd nem sokkal ezt követően ismét gólt szerzett (0-6). A mérkőzés vége előtt Amelia De La Flor állította be a végeredményt (0-7).

A találkozó egészében fölényben játszottak a spanyolok, a magyar válogatott becsületesen végigküzdötte a mérkőzést, de az eredményt nem tudta szorossá tenni. Összességében elmondható, hogy a vereség ellenére értékes tapasztalatokat gyűjtött a magyar csapat a világ jelenlegi legjobb női futsalválogatottja ellen.

A két csapat második mérkőzését szerdán 17:30-tól rendezik Gyöngyösön.

- A spanyol válogatott a világ legjobbja, az volt a célunk, hogy a játékosok megismerkedjenek az európai topfutsal ritmusával. Decemberben több mérkőzésen is részt vesz majd a válogatott, melyeken csak akkor fogunk tudni helytállni, ha felvesszük az európai tempót. A védekezésekben követtünk el hibákat, támadásban viszont voltak ígéretes dolgaink. Ha a védekezéseket rendbe rakjuk, akkor a holnapi mérkőzést szorosabbá tehetjük majd – mondta Sito Rivera az mlsz.hu-nak.

Magyarország-Spanyolország 0-7 (0-3)
Magyarország: Vincze Anikó - Megyes Ágnes, Csepregi Gabriella, Üveges Katalin, Nagy Ágnes
Cserék: Torma Lilla, Szórádi Nikolett, Szekér Anita, Ganczer Hajnalka, Radics Ágnes, Varga Adél, Kovács Alíz, Halászi Kinga

[galleryRel id="80733|HUN-ESP]

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS