DVTK-siker a keleti rangadón, tovább szenved a Haladás

2014. november. 09., 20:26   |    

DVTK-siker a keleti rangadón, tovább szenved a Haladás

Vasárnap két mérkőzést játszottak le az OTP Bank Liga 14. fordulójából. Az MTK a hajrában biztosította be szombathelyi sikerét, a DVTK egygólos hátrányból fordított a Nyíregyháza ellen.

Haladás - MTK Budapest 0-3 (0-1)
Vezette: Andó-Szabó Sándor
Gólszerző: Hrepka a 4., Torghelle a 85., Bese a 88. percben

Az MTK már a 4. percben vezetést szerzett, Pölöskei Zsolt lőhetett zavartalanul mintegy 22 méterről kapura, a lécet találta el, a kipattanóra Hrepka Ádám érkezett, és 7 méterről a bal alsó sarokba fejelt (0-1). Pár perccel később Kanta József hagyott ki ziccert, de ezt követően fordult a játék képe, a Haladás átvette az irányítást, óriási helyzeteket alakított ki - és puskázott el. A második félidőben már kevésbé volt veszélyes a Hali, de azért ment előre becsülettel, a góllövés azonban most sem sikerült. Nem úgy az MTK-nak, amely a 85. percben megduplázta előnyét, egy bal oldali szöglet után Kálnoki Kis Dávid csúsztatta meg a labdát, Torghelle Sándor pedig egy lépésről a hálóba passzolt (0-2). A 88. percben Bese a balösszekötő helyéről, 17 méterről lőtte középre a labdát, amely elsuhant a lábak között és a bal alsó sarokban kötött ki (0-3). A Haladás sorozatban negyedik bajnokiján maradt szerzett gól és pont nélkül, és továbbra is az utolsó helyen áll a tabellán.

DVTK - Nyíregyháza 2-1 (0-1)
Vezette: Kassai Viktor
Gólszerző: Griffiths a 60., Marjanovics a 75., ill. Pákolicz a 18. percben

Az első negyedórában egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni, a 18. percben viszont vezetést szerzett a Szpari, Pekár László szabadrúgásból ívelt a kapu elé, Nagy Zoltán középre játszott, Pákolicz Dávid pedig 4 méterről a hálóba lőtt (0-1). A gól után átvette az irányítást a DVTK, de szünetig nem tudott egyenlíteni. A második félidőben gyorsan 10 főre fogyatkoztak a vendégek, Nagy Zoltán megkapta második sárga lapját. Szűk negyedóráig bírta a hazai rohamokat a Nyíregyháza, a 60. percben Okuka adott be jobbról, Georges Henri Griffiths pedig 5 méterről a hálóba fejelt (1-1). Az egyenlítés után is nagy nyomás alatt maradt a nyíregyházi kapu, és a hazai együttes néhány helyzet után a 75. percben átvette a vezetést, Lazar Marjanovics 16 méteres lövése után a labda megpattant egy védőn, és a bal felső sarokban kötött ki (2-1), ezzel a találattal alakult ki a végeredmény.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS