Mostantól minden szurkolói kártyával látogathatóak a mérkőzések

2014. november. 14., 10:03   |    

Mostantól minden szurkolói kártyával látogathatóak a mérkőzések

A klubkártyarendszer bevezetése óta szerzett tapasztalatokat figyelembe véve az MLSZ elnöksége úgy döntött, hogy a klubok számára a semleges szektor kijelölésére vonatkozó ajánlását november 15-étől kötelezővé teszi.

Az eddigi gyakorlat szerint a mérkőzéseken a szervező klub határozhatta meg, hogy egyes szektorokba milyen klubkártyával enged jegyet vásárolni (hazai, vendég, harmadlagos kártya, pl. Futballkártya), illetve azt is, hogy kijelöl-e semleges szektort a harmadlagos kártyákkal jegyet váltani szándékozó nézők számára.

Előfordultak olyan esetek, amikor a mérkőzést szervező klub nem biztosította a jegyvásárlás lehetőségét a harmadik klub kártyájával vagy futballkártyával rendelkező szurkolók, nézők számára. Ez pedig teljesen ellentétes mind az MLSZ szándékával, mind a nézők és a klubok érdekeivel is.

Bár a klubok majd’ mindegyike eddig is beengedte egyes szektoraiba a harmadlagos kártyával rendelkező szurkolókat, a jövőben a mérkőzést szervező klub minden esetben köteles semleges szektort kijelölni, és oda harmadik csapat klubkártyájával vagy futballkártyával rendelkező nézőket elhelyezni. A minimálisan 250 fős szektorba szóló jegyek ára nem lehet magasabb az azonos kategóriájú hazai jegyek áránál.

Amennyiben 48 órával a mérkőzés előtt még van hely a semleges szektorban, úgy a rendező klubnak lehetősége van hazai kártyával jegyet igénylő szurkolókkal tölteni a szektort. Figyelemmel arra, hogy a semleges szektorban történő esetleges rendbontásért a felelősség a szervező klubot terheli, a mérkőzést rendező klubok jogosultak fokozottan ellenőrizni a semleges szektorba jegyet váltó nézők belépésre jogosító dokumentumait, összevetni a kártyán és a jegyen szereplő adatokat.

A mai napig 123 ezer szurkolói kártyát váltottak ki országszerte. Az elmúlt időszakban kiemelkedően sok kártyát állítottak ki, ezért az MLSZ, az egyesületekkel való egyeztetést követően úgy döntött, hogy azok a szurkolók, akik még nem váltottak ki klubkártyát vagy Futballkártyát, egészen december 31-ig ingyenesen megtehetik ezt. A döntésnek köszönhetően a klubkártya kötelező bevezetése alól átmenetileg, a tavaszi szezon kezdetéig mentesítést kapott klubok (DVTK, Videoton FC, Újpest FC) szurkolói is térítésmentesen juthatnak kártyához.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS