Írországba utazik a női U17-es válogatott

2014. november. 19., 13:57   |    

Írországba utazik a női U17-es válogatott

Női U17-es válogatottunk áprilisban próbálja meg kiharcolni az Európa-bajnoki szereplést.

A Lévay Andrea vezette női U17-es válogatott a hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtező tornán kiharcolta a tavaszi elitkörbe jutást, melynek sorsolását szerdán tartották az UEFA svájci székhelyén. A mieink az angol, a holland és az ír válogatottal kerültek azonos csoportba, a tornát az írek rendezik meg április 9-15 között. A csoportból az első helyezett jut ki az izlandi kontinensviadalra.

Elkészült a jövő őszi Eb-selejtezők csoportbeosztása is, női U17-es válogatottunk a dán, az izraeli és a walesi korosztályos együttest kapta ellenfélként, és miután sikerült elnyerni a rendezés jogát, itthon harcolhatjuk ki a továbbjutást a csoportból.

Az elitkör sorsolásánál nem volt szerencsénk, szinte a lehető legnehezebb csoportba kerültünk - mondta Lévay Andrea a sorsolás után az mlsz.hu-nak. - A magyar női futball jelenlegi helyzetében nem realitás az Európa-bajnoki szereplést célként kitűzni a csapataink elé, inkább az elitkör elérését érdemes megcélozni. Célunk ennek megfelelően a tisztes helytállás és a tapasztalatszerzés lehet, valamint az, hogy minél többet tanuljunk a kontinens élcsapataitól. Ami a jövő őszi selejtezőt illeti, itt a dánok számítanak a favoritnak, de a továbbjutásra jó esélyünk lehet hazai pályán.

Az idősebb utánpótlás-korosztály, a női U19-es együttes a tavaszi elitkörben nem érdekelt, jövő szeptemberben pedig szintén hazai pályán lép pályára az Eb-selejtező tornán, a három ellenfele a német, a szerb és a kazah válogatott lesz.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Rangadót nyert, az élvonal kapujában a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS