Zánkán gyűltek össze a hazai utánpótlásedzők

2014. november. 21., 15:01   |    

Zánkán gyűltek össze a hazai utánpótlásedzők

Több mint kétszáz hazai szakember vett részt az MLSZ Edzőképző Központja által indított konferenciasorozat negyedik állomásán.

Csütörtökön a negyedik konferencianappal folytatódott az MLSZ Edzőképző Központja által a hazai edzők számára tavaly elindított, nagy sikerű Emeljük a szintet! programsorozat. Ezúttal Zánkán gyűltek össze az ország minden részéből az ismereteiket bővíteni szándékozó labdarúgóedzők, pedagógusok.

A konferencia délelőtti előadásai során az U5-U7 éves korosztály képzése, játékoktatása, oktatás-módszertani sajátosságai kerültek terítékre, Baranya István és Liszkay Dezső előadása után egy gyakorlati foglalkozást is megtekinthettek a jelenlévők.

Délután a Magyar Labdarúgó Szövetség által kialakított és bevezetésre kerülő edzői online edzéstervező- és edzésdokumentációs rendszer bemutatása, valamint egy új mérkőzéselemző szoftver működésének ismertetése került napirendre, illetve más, a napi edzői munkában jól hasznosítható tervezőszoftverekkel is megismerkedtek az edzők.

- Nagy öröm, hogy Zánkára is több mint kétszáz edzőkolléga eljött az ország minden szegletéből, ez is jelzi, hogy sokan kíváncsiak a felvonultatott témákra - mondta az MLSZ TV-nek Szalai László, az Edzőképző Központ igazgatója. - A Magyar Labdarúgó Szövetség igyekszik megteremteni egy új korosztályos képzést, amelyben minden korosztálynak megvan a maga képzési feladata. A következő ilyen workshopokon egy-egy újabb korosztályt fogunk kivesézni, logikus, hogy az egész rendszer a legkisebbektől épül fel, ezért foglalkoztunk első alkalommal az 5-7 évesekkel.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS