Merkantil Bank Liga NB II: A Vasas telel az élen

2014. november. 24., 14:17   |    

Merkantil Bank Liga NB II: A Vasas telel az élen

A Merkantil Bank Liga 15. fordulójában 2-1-re nyert a Vasas a Mezőkövesd ellen, a rivális Gyirmót pedig döntetlent játszott Siófokon.

A hétvégi, egyben utolsó idei másodosztályú forduló tétje a téli elsőség megszerzése volt a csapatok számára. A Mezőkövesd állt az első helyen, megelőzve a Gyirmótot, a harmadik helyen osztozó Vasast, Békéscsabát és a Szolnokot.

A forduló első mérkőzésén, pénteken Csákvárra látogatott az Ajka. Sötét Dávid öngólja után még a vendégeknél volt az előny (0-1), de Gajdos Zsolt még a félidő vége előtt szépített (1-1). A második játékrészben a korábbi válogatott csatár, Sowunmi Thomas az Ajkának szerzett vezetést (1-2), ám a 64. percben Gajdos Zsolt duplázott (2-2), ezzel döntetlenre alakította a találkozó végeredményét. A szombati játéknapon a Soroksár a Szolnokot fogadta. Az eredmény itt is hasonlóan alakult, a félidőben a Soroksártól Péter Antal (1-0), a vendégeknél Vári Barnabás talált be, így 1-1-es döntetlennel fordultak a csapatok. A második játékrészben Vári Barnabás megszerezte második gólját (2-1), míg szolnoki oldalon Lovrencsics Balázs talált a kapuba (2-2). A folytatásban az eredmény már nem változott.

A Békéscsaba a Cegléd otthonába látogatott. Jól kezdtek a vendégek, és az első negyedóra végén Király Patrik és Szilágyi Péter találataival már két góllal vezettek. A folytatásban a békéscsabaiak visszaálltak és gyors kontrákkal kísérleteztek. A hazaiak próbáltak ugyan támadni, de akcióikat rendre visszaverte a lila védelem. Szünet után a hazaiak nagyobb lendülettel kezdtek és több ígéretes akciót is vezettek, a lila-fehérek azonban megszállták saját térfelüket. A ceglédiek a 49. percben Markó Ádám révén a kapufát találták el, majd a 69. percben az ex-csabai Majoros Árpád 18 méteres lövését csak nehezen tudta menteni Póser Dániel kapus. Hiába támadtak azonban egyre intenzívebben a hazaiak, a befejezésekkel hadilábon álltak, ráadásul a 78. percben Bagi István végképp bebiztosította a csabai győzelmet (0-3).

A Gyirmót számára is elérhetőnek tűnt a téli elsőség megszerzése a Siófok ellen. A forduló előtt második helyen álló gyirmótiak kisebb hullámvölgybe kerültek, hiszen az előző három fordulóban nem tudtak nyerni. (Három döntetlent játszottak.) A Balaton-partiak az utolsó előtti helyen várták az őszi szezon utolsó bajnokiját, de ez a különbség a pályán nem látszott meg, hiszen az első játékrész kiegyenlített játékot hozott. A 3. percben Daru Bence góljával a hazaiaknál volt az előny (1-0), majd Lázár Patrik a 16. percben egyenlített (1-1). Magasföldi József találatával a 21. percben vezetést szerzett a Gyirmót, de a 44. percben Ivancsics Gellért egalizált (2-2). A gyirmótiak emberhátrányba kerültek a félidő végén, Hajba Tamás akaszkodott össze Papp Mátéval, előbbit pedig kiállította a játékvezető. A hazaiak a teljes második félidőt emberelőnyben játszották (sőt Lázár kiállítása után már kilenc ember ellen futballoztak), de nem tudták ráerőltetni az akaratukat ellenfelükre, így maradt a pontosztozkodás.

A forduló előtt a hatodik Szeged a tizedik Szigetszentmiklóst fogadta. Az első félidőben nem alakult ki számottevő helyzet, és Oláh Lóránték ugyan beszorították ellenfelüket a kapujuk elé a játékrész második felében, de ez csak meddő fölénynek bizonyult. A játék képe a második félidőben sem változott, de amíg a hazaiak minden helyzetüket elpuskázták, addig az SZTK-Erima Bonifert Péter góljával megszerezte a vezetést (0-1), melyet megőrzött a lefújásig. A Pest megyeiek a Magyar Kupa után újra borsot törtek a szegediek orra alá.

A Balmazújváros az előző fordulóban szerezte meg első győzelmét a bajnokságban, és a Sopron elleni első félidőben is lendületben maradt. Pintér Norbert góljával vezetett is az első játékrész után, miközben a hazai labdarúgók gyengébb teljesítménnyel rukkoltak elő. A fordulást követően Csábi Mihály rántotta le Pintért utolsó emberként, ezért a játékvezető kiállította. Ettől fogva a Balmazújváros még kényelmesebb helyzetbe került, a kegyelemdöfést pedig Batizi-Pócsi Balázs vitte be a találkozó végén. A vendégek egymás után a második sikerüket aratták a bajnokságban, ennek ellenére az utolsó helyen fognak telelni, igaz, már csak egy-egy pontra vannak lemaradva a Csákvártól és a Siófoktól.

Zalaegerszegre utazott a tavalyi NB I-es Kaposvári Rákóczi, amely a forduló előtt a tizenegyedik helyen állt. Viszonylag kevés helyzet alakult ki az első játékrészben, ennek ellenére három gólt is láthattak a kilátogató nézők. Délczeg Gergely büntetőjére (1-0) Fejős Áron válaszolt (1-1), ám Babati Benjámin még a szünet előtt újra előnyhöz juttatta a ZTE-t. (2-1.) A második félidőben nem született újabb találat, győzelmével a Zalaegerszeg két pozíciót javítva a tabella nyolcadik helyére lépett előre.

A forduló rangadójának ígérkezett a Vasas mezőkövesdi vendégjátéka, amely nagyban befolyásolta az első hely sorsát. A mérkőzés elején alaposan bekezdett a tavaly az OTP Bank Ligából kieső Mezőkövesd, már a második percben büntetőhöz jutottak, Hermány Bence azonban kivédte a hazaiak tizenegyesét. Hét perccel később viszont már az angyalföldiek kapusa sem tudott segíteni csapatán, Máté János góljával kerültek előnybe a hazaiak (1-0). A második játékrészben sokáig nem változott az eredmény, de a félidő derekán a Vasas öt perc alatt fordított: előbb Remili Mohamed (1-1), majd Ferenczi István volt eredményes (1-2). A fővárosiak sikerükkel a tabella élére ugrottak, a tavaszi folytatást innen várhatják. A Kövesd jobb gólkülönbségével a harmadik.

A bajnokság kiegyensúlyozottságát jól tükrözi, hogy a Vasas csak jobb gólkülönbséggel előzi meg a Békéscsabát, míg a Mezőkövesd és a Gyirmót mindössze 1-1 ponttal lemaradva követik őket. A kiesés elkerüléséért is nagy csata várható tavasszal, jelenleg a Balmazújváros az utolsó, a Siófoktól és a Csákvártól csupán egy ponttal lemaradva.

A 15. forduló eredményei:

AQVITAL FC CSÁKVÁR - FC AJKA 2-2
SOROKSÁR SPORT CLUB - SZOLNOKI MÁV-STADLER RAIL 2-2
CEGLÉDI VSE - BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 0-3
FGSZ SIÓFOK - GYIRMÓT FC GYŐR 2-2
SZEGED 2011-GROSICS AKAD. - SZTK-ERIMA 0-1
ZTE FC - KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 2-1
SOPRONI VSE-GYSEV - BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ 0-2
MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC - VASAS FC 1-2

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS