A macedónok ellen lép pályára a női A-válogatott
Női A-válogatott   |   Archívum   |   2014. november. 25., 19:30
A macedónok ellen lép pályára a női A-válogatott

Szerdán 14.30-tól, Telkiben Macedónia ellen játssza a 2014-es év utolsó mérkőzését a Markó Edina által irányított női labdarúgó-válogatott.

Az ellenfél nem tartozik Európa élcsapatai közé, ennek ellenére vannak ismert futballistái, mint Natasa Andonova, a német Bundesliga egyik élcsapata, az 1. FFC Turbine Potsdam csatára, valamint Nakshije Krivanjeva, a tavalyi bajnokságban a Ferencvárosban és a Budapest Honvédban is szerepelt támadó.

A papírforma azt ígéri, hogy a magyar válogatott győzelemmel fejezheti be az évet, amelyben a csapat teljesítette az elvártakat, sőt a világsztároktól hemzsegő francia válogatott elleni két vb-selejtezőn az eredményt tekintve, az Ausztria elleni idegenbeli találkozón küzdeni tudásával, a Bulgária elleni lovecsi meccsen pedig eredményességével, még fölül is múlta azokat. Markó Edina a mérkőzés előtt elmondta, a jól sikerült utolsó vb-selejtező, a bulgáriai 7-0-ás siker után ő kérte, legyen a csapatnak még egy mérkőzése. Szerette volna, ha az év során mentálisan is sokat erősödött, igazi közösséggé formálódott keret újabb akadályt vehessen közösen - nem mellékesen, súlyos sérülése után ismét pályára léphet a válogatottban a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Jakabfi Zsanett és a csapat gyakorolni tudja azt a játékot, amit még az év elejei, horvátországi edzőtáborban kezdett felépíteni válogatottunk.

Markó Edina, a női válogatott szövetségi edzője szerint a vb-selejtezőn produkált eredményei ellenére nem szabad alábecsülni a macedón csapatot.

- Szeretnénk szépen zárni a hazai évet, ezért is kellő komolysággal készülünk a macedónok elleni mérkőzésre. Ősszel kezdődnek az Európa-bajnoki selejtezők, így januártól már erre a sorozatra készülünk a válogatottal. Most kihasználjuk ezt a pár napot Telkiben, amíg közösen gyakorolhatunk, hiszen a megfelelő terhelés érdekében ez is nagyon fontos a játékosoknak. Maximális teljesítményt várok el a csapattól. A keretből Tálosi Szabina, Gál Tímea, Papp Dóra és Szabó Viktória fog hiányozni sérülés és munkahelyi elfoglaltság miatt, igyekszünk őket pótolni. Ellenfelünk a vb-selejtezőkön erős csoportba került, így nem akarunk azokból az eredményekből kiindulni. A macedónoknál van olyan játékos, aki a Bundesligában edződik, ezért sem szabad lebecsülni őket. Egy keményen védekező agresszív ellenfélre számítunk, amely nem fogja könnyen adni magát - mondta Markó Edina az mlsz.hu-nak.

A mérkőzés remek alkalmat kínál arra is, hogy a magyar labdarúgás közössége hazai mérkőzésen is köszönthesse Hummel-Smuczer Angélát, aki Bulgáriában ünnepelte századik válogatottságát, valamint Szőcs Rékát, aki Ausztriában védte ötvenedszer a nemzeti csapat kapuját.

A női válogatott kerete:

Kapusok:

Szőcs Réka (MTK Hungária)
Bíró Barbara (Újpesti TE)

Védők:

Szeitl Szilvia (1. FC Femina)
Demeter Réka (MTK Hungária FC)
Mosdóczi Evelin (Ferencváros)
Tóth Gabriella (1. FC Lübars)
Szabó Boglárka (Astra HFC)
Szabó Viktória (Ferencváros)

Középpályások:

Hummel-Smuczer Angéla (MTK Hungária FC)
Nagy Lilla (MTK Hungária FC)
Csiszár Henrietta (ASA Targu Mures)
Szuh Erika (1. FC Lübars)
Rácz Zsófia (1. FC FC Lübars)

Támadók:

Jakabfi Zsanett (Vfl Wolfsburg)
Kaján Zsanett (MTK Hungária FC)
Pádár Anita (MTK Hungária FC)
Sipos Lilla (AGSM Verona)
Zeller Dóra (TSG 1899 Hoffenheim)

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női válogatott: az Eb-ezüstérmest fogadjuk szeptemberben
Női válogatott: az Eb-ezüstérmest fogadjuk szeptemberben

A dán válogatott a második helyen zárta a női labdarúgó Európa-bajnokságot, miután a döntőben 4-2-es vereséget szenvedett a házigazda hollandoktól ...

Eb-diadalra tör válogatottunk csoportellenfele
Meccsbeszámoló
Női A-válogatott: Felmérőn a kerettagok, Skócia a következő ellenfél

A dán válogatott a második helyen zárta a női labdarúgó Európa-bajnokságot, miután a döntőben 4-2-es vereséget szenvedett a házigazda hollandoktól ...