Ünnepelt a válogatott játékosok nagy családja

2014. november. 25., 21:15   |    

Ünnepelt a válogatott játékosok nagy családja

A Magyar Labdarúgás Napján az emlékezés és az ünneplés állt a válogatott játékosok találkozójának fókuszában. A szövetség immár 22. alkalommal ünnepelt az 1953-as londoni 6:3 napján.

A program délelőtti részében a Puskás Ferenc Stadion toronyépülete előtt lévő emlékműnél a múlt kiválóságai és a jelen jeles képviselői koszorúzták meg 2001-ben, MLSZ centenáriumi évében átadott szobrot. Az MLSZ nevében Berzi Sándor alelnök és Vági Márton főtitkár, a Magyar Olimpiai Bizottság képviseletében Szabó Bence főtitkár, valamint Dunai Antal, Ihász Kálmán és Palotai Károly olimpiai bajnokok, a további legendás játékosok közül dr. Fenyvesi Máté, Garaba Imre, Göröcs János, Rákosi Gyula és Szűcs Lajos, míg az aktív válogatottak képviseletében Dibusz Dénes, Juhász Roland és a nemzeti csapat stábtagjaként Nyilasi Tibor helyezett el koszorút.

A toronyépületben megnyitották a MOB és a Sportmúzeum kiállítását, amely a sportág hazai történetének legemlékezetesebb pillanatait eleveníti fel.

A Hotel Aréna nagytermében tartott baráti találkozón Berzi Sándor köszöntőjében felelevenítette az esztendő magyar sikereit, majd Kiss Norbert sportért felelős helyettes államtitkár mondott rövid beszédet. Utána Borbély Zoltán Gesztesi Károly színművészt szólította a mikrofon mögé, aki részletet olvasott fel Esterházy Péter Öregedő futballista című írásából.

Az MLSZ emlékplakettel köszöntötte az 1984-ben Moszkvában ifjúsági Európa-bajnoki címet nyert válogatott tagjait, valamint az egykori kapitány, Bicskei Bertalan özvegyét, Anit, a stáb tagjait, s nem utolsósorban a szövetség akkori elnökét, Szepesi Györgyöt.

Bemutatták a Dénes Tamás, Hegyi Iván, Lakat T. Károly szerzőtrió Helyünk a kupanap alatt című könyvét is, amely az MLSZ gondozásában jelent meg.

[galleryRel id="81604|A Magyar Labdarúgás Napja]

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS