Derbit nyert a Loki, Miriuta döntetlennel debütált

2014. november. 30., 20:48   |    

Derbit nyert a Loki, Miriuta döntetlennel debütált

Az OTP Bank Liga 16. fordulójának vasárnapi játéknapján a Paks hajrágóllal szerzett pontot Győrben, a Fradi hátrányból nyert a Kecskemét ellen.

DVSC-Teva - Nyíregyháza 5-0 (3-0)
Vezette: Vad II István
Gólszerző: Sidibe 12., Tisza a 26., Tisza a 33. (11-esből), Sidibe a 72., Szakály a 90. (11-esből)

A Nyíregyháza bátran kezdte a mérkőzést, de már a 12. percben hátrányba került, Rene Mihelic bal oldali beadása után Ibrahime Sidibe fejelt a hálóba (1-0). A gól után meggyőző fölénybe került a Loki, és a 26. percben megduplázta előnyét, Mihelic ismét asszisztot jegyzett, amelyet Tisza Tibor váltott gólra 12 méterről (2-0). A 33. percben egy 16-oson belüli kezezés miatt megítélt büntetőt Tisza Tibor értékesített (3-0), fölényessé téve csapata vezetését. A második félidőre is maradt jó pár debreceni helyzet, melyekből kettő góllal végződött, Mihelic ezúttal Sidibét hozta helyzetbe, a támadó pedig közelről a hálóba továbbított (4-0). A 90. percben a Szakály Péter ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt a sértett értékesítette (5-0), ezzel alakult ki a végeredmény. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a 68. percben Jánvári Gábort, majd a 82. percben Mohamadou Abdouramant is kiállított a játékvezető, így a vendégek nyolc mezőnyjátékossal zárták a találkozót.

Győri ETO - MVM Paks 2-2 (0-0)
Vezette: Kassai Viktor
Gólszerző: Kvilitaia a 63., Lipták a 75., ill. Simon a 72., Bartha a 90. percben

Az első félidőben többet próbálkozott a támadásokkal az ETO, de a héten kinevezett új vezetőedző, Vasile Miriuta nem sok elképzelést láthatott a játékosoktól. Egy óra játék után megérkeztek a helyzetek és a gólok is. A 63. percben Sváb Dániel balról ívelt középre, a védelem hibázott, Giorgi Kvilitaia elé került a labda, aki a jobb alsó sarokba lőtt (1-0). A 72. percben egyenlített a Paks, Hahn János jobb oldali beadását követően az egy perccel korábban csereként beállt Simon András fejelt 5 méterről a léc alá (1-1). Az ETO három perc múlva góllal válaszolt, Rudolf Gergely adott be jobb oldalról, Lipták Zoltán közeli fejesét még védte Molnár kapus, de a kipattanót a védő a hálóba továbbította (2-1). A hajrában Rudolf bebiztosíthatta volna csapata győzelmét, de ziccerben hibázott, és ez két pontjába került az ETO-nak, a 90. percben ugyanis másodszor is egyenlített a Paks: Bartha László jobb oldali beadása után Milos Kocics próbálta megszerezni a labdát, de az bepattant róla a bal alsó sarokba (2-2). Az utolsó másodpercekben még betalált az ETO, de les címén a játékvezető érvénytelenítette a találatot, így maradt a döntetlen.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC
Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS