Győzelmekkel hangolt az Eb-selejtezőkre a futsalválogatott

2014. december. 03., 17:10   |    

Győzelmekkel hangolt az Eb-selejtezőkre a futsalválogatott

A magyar futsalválogatott két mérkőzést játszott Ciprus ellen a hét elején. Az első mérkőzésen, hétfőn 6-4-re győzött Szombathelyen, míg kedden 1-0-ra nyert Pápán.

A futsalválogatott 2015 márciusában Eb-selejtező tornán vesz részt. A mieinknek nem lesz könnyű dolga, hiszen a világ egyik legjobbja, Spanyolország is a csoportban van. Rajtuk kívül Macedónia szerepel a négyesben, ők lesznek a minitorna házigazdái, a negyedik ellenfél egyelőre nem ismert, az előselejtező csoportok legjobb másodikja kerül mellénk.

A mieink spanyol szövetségi edzője, Sito Rivera szerint együttese képes megszerezni a pótselejtezőt érő második helyet csoportjában, azonban ehhez egy sikeres felkészülés, valamint megfelelő hozzáállás, motiváció és elhivatottság kell. A folyamatos közös munka és összeszokás segítése érdekében októberben Fehéroroszországot fogadta a magyar csapat, míg december első két napján Ciprus ellen játszottunk. Felemás volt a mérlegünk a felkészülési mérkőzéseken, hiszen a fehéroroszok ellen két vereséget szenvedtünk, míg Ciprus ellen kétszer sikerült nyerni.

- Minden mérkőzés a fejlődésünket szolgája, minél többet van együtt a válogatott, annál többet sikerül javítani a játékunkon. Márciusban a selejtezők előtt két hétig együtt edzőtáborozik a csapat. A tavalyi vb-pótselejtezőkön az ukránok ellen jól játszottunk és egységesek voltunk, nem ez volt az oka annak, hogy nem sikerült a továbbjutás. A selejtezők előtti két hét során szeretnénk kijavítani a védekezésbeli és egyéb hiányosságainkat is – mondta Sito Rivera az mlsz.hu-nak.

A fehéroroszok ellen októberben sérülés miatt hiányzott a futsalválogatott egyik alapembere, Dróth Zoltán. A Ciprus elleni mérkőzésekre felépült a Rába ETO játékosa, és mindkét találkozón oroszlánrészt játszott a győzelemben. Az első mérkőzésen hétfőn három gólt szerzett Szombathelyen, míg Pápán, a második mérkőzésen győztes gólt lőtt a 34. percben. A válogatott gólfelelőse elmondta: különösen motiváltan érkezett a válogatottba, a sérülése után már nagyon várta a visszatérést.

- Nagyon fontos, hogy egymás után két mérkőzést is meg tudtunk nyerni, főképp úgy, hogy meglehetősen erős ellenfél volt a ciprusi csapat. Keményen beálltak védekezni, nehéz volt feltörni a hátsó alakzatukat. Sokszor elcsúszunk a védekezésben, támadásban is akadnak hibáink, ennek egyik oka az, hogy a bajnoki és kupaszereplés miatt fáradtabbak a játékosok. Lesznek még felkészülési mérkőzéseink a márciusi selejtezőkig, ahol mindent megteszünk, hogy kijavítsuk a hiányosságainkat – mondta Dróth Zoltán az mlsz.hu-nak.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS