Pest megyei mesterhármas

2014. december. 17., 14:39   |    

Pest megyei mesterhármas

A Pest megyei amatőrválogatott országos bajnoki címével páratlanul sikeres évet zárt a régió labdarúgása.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Megyei Amatőr Válogatottak Országos Nagypályás Tornája 2-es csoportjának küzdelmeit Cegléden rendezte meg a Pest Megyei Igazgatóság, amelyen a házigazda kiemelkedő teljesítményével bejutott a december 13-i, makói döntőbe. A Csank János volt szövetségi kapitány által irányított együttes „idegenben” is folytatta jó sorozatát, és annak ellenére, hogy mindkét mérkőzését büntetőkkel nyerte meg, megérdemelten hódította el a győztesnek járó serleget, ezzel méltóképpen lezárva a 2014-es esztendőt.

Pest megye az idei esztendő páratlan sikereit január közepén kezdte, amikor rendezőként nyerte meg a 9. Országos Sípmester Fesztivált (korábban még soha nem tudott tornagyőzelmet is ünnepeli a rendező megye), amelynek helyszínei Szentendre, valamint Budakalász voltak. Nyárra is jutott diadal, ugyanis az 50. Amatőr Kupa-döntőt a Puskás Ferenc-stadionban a Viadukt-Biatorbágy és a Pilis együttese vívta, amely végül utóbbi csapat 2–1-es győzelmével végződött. December közepén pedig lehetőség volt arra, hogy Pest megyei „mesterhármassal” búcsúzzunk 2014-től, amelyért már a régiós selejtezőben is mindent megtett a szakmai stáb, a játékoskeret, valamint a szervező-lebonyolító igazgatósági apparátus.

A válogatott játékoskeret és a szakmai stáb december 12-én, pénteken este, egy nappal a döntő előtt foglalta el szállását a makói Pulitzer József Kollégiumban. A vacsora után – melyen a játékosok a kézhez kapott aznapi Sportszelet-et olvasták; a közép-magyarországi régió sportlapja természetesen kiemelten foglalkozott a ceglédi tornával – került sor a sorsolásra a kollégium tárgyalótermében, amelyen a döntőbe jutott négy együttes (Borsod-Abaúj-Zemplén; Fejér, Győr-Moson-Sopron, valamint Pest megye) képviselői vettek részt, ahol Nógrádi Tibor Csongrád megyei igazgató házigazdaként, és dr. Barczi Róbert Szabolcs-Szatmár-Bereg megye igazgató a torna felelőseként köszöntötte a finalista csapatokat. Az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság javaslatára – amelyet a jelenlévők elfogadtak – már a sorsolás is a „végletekig kiélezett” volt; először az első elődöntő első résztvevőjét, majd a második elődöntő első résztvevőjét, s csak ezután az első elődöntő második résztvevőjét, legvégül pedig a második elődöntő második csapatát húzták ki a jelenlévő képviselők. Így a két elődöntő párosítása a következő lett: Fejér megye – Borsod-Abaúj-Zemplén megye; Pest megye – Győr-Moson-Sopron megye. Előbbi találkozót Hódmezővásárhelyen vívták, míg a másikat Makón, mindkettő szombaton 10 órakor vette kezdetét.

Amikor fény derült az elődöntőbeli ellenfél kilétére, azonnal munkához látott a Pest megyei szakmai stáb, és még péntek este igyekezett minél jobban feltérképezni a Győr-Moson-Sopron megyei csapatot a selejtezőbeli ellenfeleik szakvezetői révén. Németh Antal szakmai igazgató a másik elődöntőt tekintette meg a helyszínen, hogy a lehető legpontosabb képet kapja majd a Csank János vezette szakmai stáb a helyosztókra az ellenfélről. Szombat reggel a volt szövetségi kapitány taktikai értekezleten az összegyűjtött információk alapján hívta fel a figyelmet azokra az elemekre, amelyek döntőek lehetnek a délelőtti találkozón.

Az időjárás nem volt kegyes a játékosokhoz, ugyanis a napsütés ellenére csípős szélben kellett pályára lépniük. A torna folyamán először került hátrányba a Pest megyei csapat, de az együttes még az első félidőben egyenlített. Mivel a szünet után nem született újabb találat, ezért a kiírás értelmében azonnal a büntetők következtek, ahol az Érdi VSE játékosa, Kertész Ferenc – akit egyébként a ceglédi selejtezőcsoport legjobb kapusának választottak – vált hőssé, ugyanis kétszer hárított úgy, hogy azzal életben tartotta a fináléba jutási reményeket, majd a legfontosabb pillanatban szintén parádés védést mutatott be. Ezzel a remek kapusteljesítménnyel 5–4-gyel jutott be a döntőbe Pest megye csapata, ahol az elődöntőjét 2–1-re nyerő Borsod-Abaúj-Zemplén megyei gárdával találkozott délután 17.30-kor.

A bronzmeccsen 2–0-ra nyert Győr-Moson-Sopron megye válogatottja, a lefújás pillanatában már mindkét döntős válogatott a helyszínen volt. A villanyfényben lejátszott mérkőzésen a Pest megyeiek akarata érvényesült, amely a vezető gól formájában is megmutatkozott, ám a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei gárda a lefújás előtt kilenc perccel egalizált. Ekkor szerencsére is szüksége volt Csank János csapatának, hogy újra az „idegek harcára” bízza a mérkőzést. Ezúttal nem volt védése Kertész Ferencnek, de két borsodi lövés is elkerülte a kaput, így 4–2-re nyerte Pest megye a döntőt. Fontos megemlíteni, hogy az Érdi VSE képviseletében is több szurkoló követte figyelemmel a helyszínen a válogatottba delegált öt játékosuk teljesítményét, és buzdította mindkét mérkőzésen az együttest.

A napot díjátadással egybekötött gálavacsora zárta, ahol Nógrádi Tibor köszöntötte mind a négy döntős megye játékosait és stábjait, majd az érmek és kupák átadása következett. Emellett Benkő Tamás Pest megyei igazgató átadta a Pest Megyei Közgyűlés által Csank Jánosnak ítélet Év edzője-díjat, amelyet a bajuszos mester december 12-én a PRO-licences továbbképzésen való részvétele miatt nem tudott személyesen átvenni. (A döntőn egyedi engedéllyel vált lehetővé a részvétele...) A mesteredző a vacsora közben gratulált a játékosainak a nagyszerű eredményhez, valamint örömét fejezte ki, hogy a Pest megyei amatőr válogatott kispadján ülhetett. A győzelemmel biztossá vált, hogy az idei selejtezőtorna után a 2015/2016. évi országos döntőt – a kiírás hagyományai szerint – címvédőként fogja megrendezni Pest megye.

Az elért sikert bizonyítja, hogy a precíz felkészülés, a rengeteg háttérmunka, a játékosok teljesítménye, valamint a stáb hozzáállása megérte az ebbe a sorozatba fektetett energiát, ezzel méltó lezárást biztosítva a 2014-es esztendőnek. Benkő Tamás Pest megyei igazgató a torna után hozzá befutott gratulációkat büszkén továbbította a pályára lépő játékosok, stábtagok, a válogatottba delegáló klubok vezetői, a helyszínen szurkolók, a felkészülési foglalkozásokon részt vevő játékvezetők, valamint minden olyan személy felé, akik hozzájárultak ehhez a sikerhez.

A döntőről szintén folyamatosan, friss beszámolókkal jelentkezett az MLSZ Pest Megyei Igazgatóságának Facebook-oldala, így az érdeklődők – és Pest megyei amatőr labdarúgó-társadalom tagjai közül sokan voltak ezzel így – első kézből értesülhettek a makói történésekről.

A győztes Pest megyei válogatott kerete:

Kapusok: Kertész Ferenc (Érdi VSE), Rácz József (Nagykőrösi Kinizsi TL FC), Szili Zsolt (Nagykáta SE).
Védők: Király András (Vecsési FC), Molnár Zoltán (Törteli KSK), Ország Péter (Érdi VSE), Valkai Tamás (Nagykőrösi Kinizsi TL FC).
Középpályások: Cservenka Gergő (Érdi VSE), Csizmadia Zoltán (Érdi VSE), Hunya Krisztián (Üllő SE), Kóbor Csaba (Törökbálinti TC), Kónya Benjámin (Érdi VSE), Pap Tamás (Tura VSK), Petruska Csaba (Vecsési FC), Varga Dániel (Viadukt SE-Biatorbágy).
Támadók: Fetter Gergő (Pilisszentiván SE), Kiss János (Pilisi LK), Less Krisztián (Tura VSK), Less Tamás (Tura VSK), Németh Szabolcs, (Leányfalu SE), Szebellédi Ádám (Nagykőrösi Kinizsi TL FC), Zalaegerszegi Roland (Vecsési FC).
Szakmai stáb: Csank János (vezetőedző), Limperger Zsolt (edző), Schindler Szabolcs (edző), Hámori István (kapusedző), Németh Antal (szakmai igazgató), Rózsavölgyi Sándor (csapatvezető), Bokros János (technikai vezető). Beszámolónk a ceglédi selejtezőről

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS