Pest megyei siker a Sípmesterek Fesztiváljának hevesi főpróbáján

2015. január. 03., 12:28   |    

Pest megyei siker a Sípmesterek Fesztiváljának hevesi főpróbáján

Január közepén kilencedszer rendezik meg a Sípmesterek Fesztiválját, ahol a megyék játékvezetői válogatottjai teszik próbára futballtudásukat.

Heves megye másodízben hirdette meg felkészülési tornáját, a nyolc együttes részvételével lebonyolított decemberi vetélkedést a Sípmesterek Fesztiváljának címvédője, Pest nyerte meg.

Előzőleg egymásnak adták a kilincset a győzelem kapujában az említett megyék képviselői. Ugyanis egy évvel korábban hevesi diadallal végződött a békési rendezésű VIII. Sípmesterek Fesztiválja, aztán tavaly az országos torna 2006 óta íródó históriája során először fordult elő, hogy a házigazda végzett az élen. A pestiek tehát kellő önbizalommal felvértezve utaztak Heves megyébe, azon belül pedig Heves városának impozáns sportcsarnokába.

Sveiczer Sándor polgármester nyitotta meg a II. Játékvezető Válogatottak Felkészülési Tornáját. A pestiek csoportgyőztesként jutottak tovább, az elődöntőben a ráadásban büntetőkkel diadalmaskodtak a hajdú-bihariak ellen, a fináléban pedig a borsod-abaúj-zempléniek kapituláltak ellenük – úgyszintén büntetőkkel.

A gólkirály a borsodi Jakab Gyula, a legjobb kapus a szabolcs-szatmár-beregi Vitkai Elemér, míg a legjobb mezőnyjátékos a hajdú-bihari Gálfi Flórián lett. A minitornát a játékvezető ellenőrök együttese nyerte a hevesi járási hivatal és a női játékvezetők gárdája előtt.

Az eredményhirdetésen a három szervező (Ducsai József, Lovas Norbert és Dudás Sándor) mindenkinek megköszönte a részvételt, és egyben meghívta őket a következő tornára is. A hangulatos felkészülési torna után következhet a 20 csapatos IX. Sípmesterek Fesztiválja Debrecenben...

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS