Téli edzőtáborban Telkiben a futsal játékvezetők

2015. január. 25., 18:36   |    

Téli edzőtáborban Telkiben a futsal játékvezetők

A Globall Football Park&Sporthotel adott otthont és nyújtott optimális feltételeket az MLSZ JB téli futsal edzőtáborának Telkiben.

A versenynaptár zsúfoltsága miatt nem kis feladat volt megfelelő időpontot és helyszínt találni a hagyományos, országos futsal edzőtábornak. Január 16-17-én az NB I-es és az NB II-es játékvezetői és az ellenőri keret tagjai vettek részt tartalmas szakmai képzésen Telkiben.

Sáfár Sándor, az MLSZ JB fitnesz instruktora néhány napja még a strandlabdarúgó-válogatott felkészítőjeként Dubajban tartózkodott, a melegebb éghajlat után a hűvös, szeles időben fogadta a játékvezetőket a kijelölt műfüves pályán.

Nyekita Dezső, az MLSZ JB futsal szakmai vezetője nyitotta meg az edzőtábort. Közölte, hogy az élvonalbeli keretbe jutott fel Gál Péter, Vass István és Zimonyi Péter, míg az ellenőrök tábora Füles Józseffel és L. Tóth Lajossal bővült. Az NB I-es Baghy Csaba a strandlabdarúgó FIFA-keret tagja lett. Az NB II-es keretben hat újonc játékvezető bontogathatja a szárnyait a tavaszi szezonban.

A 25 kérdésből álló elméleti tesztbe gyakorlatias, életszerű kérdések kerültek be. Ezt követően Nyekita Dezső a nyilvánvaló gólhelyzetek, a folyamatos játék címmel osztotta meg gondolatait a hallgatósággal. Az őszi szezon tanulságos esetei jelentek meg a kivetítőn, a játékvezetők levonták a megfelelő konzekvenciákat, hogy minél kisebb hibaszázalékkal folytatódjanak az első és másodosztályú bajnokságok.

Drucskó János, az oktatási bizottság vezetője a kapus által elkövetett szabálytalanságok témakörét elemezte. Az előadást a nagypályán 107 NB I-es mérkőzés levezetésével büszkélkedő, a futsal vezetésében szerepet betöltő Kiss Béla konklúziói színesítették. A nap személyes elbeszélgetésekkel, egyéni értékeléssel, konzultációkkal zárult, amelyben az említett elnökségi tagok mellett Kincses Tibor is tevékeny részt vállalt.

A második nap a sportcsarnokban gyakorlati foglalkozással kezdődött. Farkas Balázs és Kovács Gábor útmutatásai alapján mindenki felfrissíthette a tudását. Az elméleti teszt közös kiértékelését követően zárult az edzőtábor. Az MLSZ JB futsal bizottsága abban a reményben engedte el a friss szabálykönyvvel távozó kurzus résztvevőit, hogy a jelenleg is zajló bajnokságokban kamatoztatják a Telkiben szerzett tapasztalatokat.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS