Elbúcsúzott La Mangától az U20-as válogatott

2015. január. 28., 21:37   |    

Elbúcsúzott La Mangától az U20-as válogatott

A május végén kezdődő világbajnokságra készülő U20-as válogatott 20 fős kerete 10 napot töltött a spanyolországi La Mangában.

Sűrű másfél hét áll a válogatott mögött, a Spanyolországban töltött tíz nap alatt közel harminc edzés szerepelt a Szalai László vezette együttes programjában. A rendszeres erőnléti tréningek mellett napi két alkalommal labdás gyakorlásokat tartott a szakmai stáb, és egy felkészülési mérkőzésen is pályára lépett az együttes. A megterhelő tíz nap alatt mindössze egyszer mozdultak ki a játékosok az edzőtáborból, múlt szombaton a közeli Elchébe buszozott a csapat, hogy megnézze az Elche-Barcelona (0-6) spanyol bajnoki mérkőzést.

- Nagyszerű körülmények között készülhettünk az elmúlt másfél hétben - mondta a táborzárás után az mlsz.hu-nak Szalai László. - Az összetartás során az erőnléti felkészülés mellett hangsúlyos szerepet kapott a csapat által játszani kívánt taktika begyakorlása is. Még messze nem ideális a helyzet egyik területen sem, de a játékosok hozzáállását nem érheti kritika. Igyekeztek legjobb tudásuk szerint elvégezni a rájuk kiszabott feladatokat, fáradtan, de odaadással tették a dolgukat. Természetesen tisztában vagyunk jelenlegi helyzetünkkel, és a világbajnokságon ránk váró ellenfelek erősségével is, ebből fakadóan még igen sok munkát kell elvégeznünk, akár csak a tisztes helytálláshoz is. A további hónapokban igyekszünk meghatározó, a vb-re kijutott csapatok ellen edzőmérkőzéseken lemérni, mire is lehet elegendő a csapat teljesítménye.

IMG_5475|

A válogatott következő összetartására február közepén kerül sor, az edzőtáborozást a tervek szerint két felkészülési mérkőzés színesíti majd Telkiben. A futballisták addig is a stáb által egyénekre lebontva összeállított edzésterv szerint készülnek - természetesen a klubjukban zajló edzésmunka mellett.

- A játékosok most visszatérnek csapataikhoz, a válogatott szakmai stábja ellátta őket egyéni felkészülési programmal, amelyet el kell végezniük a folyamatos fejlődés érdekében - folytatta Szalai László. - Remélem, ennek semmi akadálya nem lesz, és tavasszal még jobb állapotban érkeznek a válogatott összetartásaira. Jó lenne, ha minél többen közülük folyamatos játéklehetőséget kaphatnának csapataikban, és a külföldön játszó kerettagokat is elengednék a válogatott programokra. Mindent meg fogunk tenni ennek érdekében, ehhez természetesen szükség lesz a kollégák segítségére is. A világbajnokság nagy kihívás, szeretnénk a magyar labdarúgást méltóképp képviselni, még akkor is, ha a világ élvonala jelen pillanatban bizony objektív és mérhető mutatók alapján is bőven előttünk jár. Azért fogunk a hátralévő időben is dolgozni, hogy ez a különbség csökkenjen.

- Nagyon sokat tanultunk a másfél hét alatt, legtöbbször napi három edzésünk volt, nagyon nagy volt a terhelés - mondta Székely György, a válogatott kapusa az edzőtáborról. - A társaság összeszedetten, jó hozzáállással dolgozott, mindenki a tudása maximumát adta. Ez volt pályafutásom eddigi legintenzívebb, legkeményebb edzőtábora, nagyon sok téren érzem a fejlődést, például izomzatban, állóképességben és erőnlétben. A pályán még nem tudunk visszaadni mindent, amit várnak tőlünk, taktikai szempontból még sokat kell előrelépnünk a következő négy hónapban.

IMG_5130|

- Hosszú és fárasztó edzőtábort zártunk, eleinte fizikálisan, az utolsó napokban pedig már inkább fejben voltunk fáradtak. Megpróbáltuk kihozni a legtöbbet magunkból, és sikerült is javulnunk, de a szakmai stáb visszajelzéseiből is leszűrhettük, hogy sokat kell még edzenünk a sikeres vb-szerepléshez - tette hozzá Bobál Gergely, a Budapest Honvéd csatára.

A keretben helyet kapott néhány olyan játékos is, aki a hazai rendezésű Európa-bajnokságon nem volt tagja az együttesnek, de az ősszel kinevezett szakmai stáb számít rájuk a következő hónapokban. Közéjük tartozik Bereczki Dániel, a DVSC-Teva támadója, aki kiemelte: mindössze néhány nap alatt is szembetűnő volt a kerettagok fejlődése egyes mutatókban.

- Megtapasztalhattuk, milyen az, amikor felkészült szakemberek vezetésével, profi módon zajlik egy edzőtáborozás - fogalmazott Bereczki Dániel. - Ez a felkészülés teljesen más volt, mint korábban bármilyen összetartás, amelyen részt vettünk, láthattuk, hogy minőségi munkával kis idő alatt is nagy eredményeket lehet elérni. A folyamatos méréseknek köszönhetően objektív képet kaptunk arról, hogy milyen teljesítményt tudtunk leadni az érkezésünkkor és öt vagy tíz nappal később. Megdöbbentő volt látni, hogy akár egy hét alatt mennyit tudunk fejlődni. A pályán, játékban még sok hiba, hiányosság előjött, mind csapatjátékban, mind egyénileg, a következő hónapokban ezek kijavítása a legfontosabb feladatunk.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS