Sportegészségügyi innováció a jobb teljesítmény szolgálatában

2015. január. 28., 14:47   |    

Sportegészségügyi innováció a jobb teljesítmény szolgálatában

Január elsejével megkezdte munkáját az MLSZ Erőnléti Rehabilitációs és Módszertani Központja (ERMK), melynek feladata a korosztályos válogatottak számára biztosítani azt az egészségügyi és spottudományos hátteret, amely hatékony segítséget nyújthat ahhoz, hogy a korábbinál nagyobb eséllyel vehessék fel csapataink a versenyt a nemzetközi versengésben.

A sporttudományi szakemberekből álló team Zalai Dávid vezetésével új módszerekkel és eszközökkel olyan adatok rögzítésével, elemzésével is foglalkozik, melyek lehetővé teszik, hogy a felkészítésüket végző edzők a játékosok fizikai, mentális állapotát objektív adatok alapján ismerhessék meg. Az elemzések alapján lehetővé válik, hogy minden játékos egyénre szabott, speciális edzésmunkát végezhessen, valamint arra is, hogy egy esetleges sérülést követően a rehabilitáció hatékonyabbá váljék és a regenerálódási idő jelentősen lerövidülhessen.

A jövőben országosan bevezetendő komplex teljesítmény tesztelési protokoll segítséget nyújt ahhoz, hogy objektív adatok alapján lehessen nyomon követni egy-egy játékos fejlődését, annak ütemét.

A hatfős munkacsoport mellett külső szakemberként dolgozik Dr. Várszegi József aki, az MLSZ Orvosi Bizottságának programjaiban, projektekben lát el feladatokat.

A sporttudományi munkacsoport kedvező fogadtatásban részesült az edzői szakma részéről. Az ERMK szorosan, együttműködve dolgozik a Róth Antal által irányított utánpótlás válogatottak szakmai vezetésével, illetve az OTP Bank Bozsik-program vezetőjével, Kiss Baranyi Sándorral valamint az edzőképzésért felelős Szalai Lászlóval is.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Rangadót nyert, az élvonal kapujában a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS