Kovács Gábor Máltán vezetett Eb-selejtezőket

2015. január. 31., 19:36   |    

Kovács Gábor Máltán vezetett Eb-selejtezőket

A 2016-os, belgrádi futsal Európa-bajnokságra háromlépcsős kvalifikáción vezet az út. Az első tevékeny részese volt Kovács Gábor futsal FIFA-játékvezető.

Az elitkeret tagja 2007 óta jár nemzetközi mérkőzésekre. Öt esztendeje a magyarországi rendezésű kontinensviadal fináléjában bíráskodott az olasz Massimo Combóval, a 2012-es thaiföldi világbajnokságon a brazil–spanyol döntő időmérője volt.

Ezúttal Máltára szólította a küldés. A Földközi-tenger szigetállamában rendezett Eb-selejtezőn a házigazdákon kívül az angolok, az andorraiak és a lettek vettek részt. A nyitónapon a történelmi hagyományok miatt nagy érdeklődés övezte a házigazdák és az angolok párharcát. Paola városában a Hibernians Pavillon adott otthont a találkozónak. Kovács Gábor az azerbajdzsáni Yusif Nurullayev társaságában vezette a meccset, amelyet 3–0-ra a britek nyertek meg. Másnap újabb szerzett gól nélküli vereségük miatt szomorkodhattak a vendéglátók (0–4 az andorraiakkal szemben), ekkor már a szlovén Borut Sivic volt a másik játékvezető. Ugyanez a duó bíráskodhatott az Andorra–Anglia összecsapáson (2–3) – ezúttal is közmegelégedésre. A csoportgyőzelmet végül a lettek szerezték meg, ők jutottak a következő körbe. Márciusban egyébként a magyar válogatott Macedóniába utazik, ahol Spanyolországgal és Svájccal kiegészülve próbál szerencsét az Eb-selejtezők újabb körében.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS