U17: influenza söpört végig a táborban

2015. február. 08., 19:54   |    

U17: influenza söpört végig a táborban

A Belekben edzőtáborozó U17-es válogatott nem tudott teljes mérkőzést játszani a románok ellen vasárnap.

A hazai rendezésű Eb-selejtező elitkörre készülő U17-es válogatott szerdán utazott el a törökországi Belekbe, egyhetes edzőtáborozásra. A csapat első kinti napjai a terveknek megfelelően alakultak, a hétvégére azonban betegséghullám döntötte le a lábáról a játékosok egy részét - a keret közel fele influenza jellegű tünetekkel dőlt ki, voltak, akik 39 fok fölötti lázzal nyomták az ágyat. Vasárnap a román válogatott elleni felkészülési mérkőzés szerepelt a programban, de a szakmai stáb úgy döntött, hogy csak 2x30 perces meccset vállal a hadra fogható futballistákkal, mert közülük is voltak olyanok, akik betegségből vagy sérülésből tértek vissza a napokban.

Belvon Attila végül a húsz mezőnyjátékosból tizenkettőt tudott bevetni, és az összeállítást tekintve egy erősen kísérleti jellegű csapatot küldött fel a pályára, olyat, amely korábban még hasonló összetételben sem futballozott együtt. A találkozót a román válogatott nyerte 2-1-re, a mieink gólját Dragóner Filip szerezte.

- A betegséghullám sajnos felülírta az elképzeléseinket, az edzéseken és a felkészülési mérkőzésen is sokan hiányoztak az alapcsapatunkból - mondta az mlsz.hu-nak Belvon Attila. - Ha lehet pozitívumot említeni egy ilyen helyzetben, akkor azt emelném ki, hogy a mai mérkőzésen képet kaphattunk azokról a játékosok, akik korábban nem voltak tagjai a keretnek, most viszont megkapták a lehetőséget a bizonyításra. A játékosok igyekeztek megvalósítani, amit edzéseken gyakoroltunk, a labdakihozatalok jól sikerültek, szépen építettük fel hátulról a játékot, viszont olyan könnyelműségeket is láttam, amelyek eddig egyáltalán nem voltak jellemzőek a játékunkra. Ártalmatlannak tűnő helyzetekben tudták megbontani a védelmünket a románok, szokatlan figyelmetlenségek előzték meg a kapott gólokat. A hozzáállással nem volt gond, de a tapasztalt könnyelműségeket, fegyelmezetlenségeket nem engedhetjük meg magunknak a jövőben. A mai mérkőzéssel kapcsolatban köszönet illet a román felet, mert átérezték a nehézségeinket, beleegyeztek a rövidebb játékidőbe, és hozzánk hasonlóan csak két cserelehetőségüket használták ki a meccsen.

A válogatott egészséges tagjai hétfőn egy edzésen vesznek részt, kedden pedig egy újabb felkészülési mérkőzés vár az együttesre, akkor a dán Silkeborg korosztályos csapata lesz az ellenfél.

Magyarország-Románia 1-2 (2x30 perces mérkőzés)

Magyarország: Demjén Patrik - Tömösvári Bálint, Tóth Dávid, Tóth Bence, Nagy Zsombor - Molnár Tamás (Tóth Keve, 31.), Szőke Dániel, Vogyicska Bálint - Bíró Ákos, Dragóner Filip, Kovács Dávid (Szabó Dominik, 31.)

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS