Fölényes lengyel siker Lipóton

2015. február. 11., 16:27   |    

Fölényes lengyel siker Lipóton

Női A-válogatottunk a második félidőben nem tudta felvenni a versenyt a vendégekkel, és végül 7-2-es vereséget szenvedett.

Markó Edina együttese hétfőn kezdte meg idei második összetartását Lipóton, és a szakmai stáb a szerdai felkészülési meccs ellenére sem kímélte a játékosokat, akik megterhelő, intenzív edzéseken vettek részt. Az előző két nap fáradtsága benne maradt a lábakban, a lengyelek ellen ugyanis a szokásosnál jóval több hibával játszott a csapat, és nemzetközi szinten az ekkora egyéni hibákat elkerülhetetlenül megbünteti az ellenfél.

Pedig a mérkőzés nem kezdődött rosszul: a 12. percben egy bal oldali akció végén még mi szereztünk vezetést, Sipos Lilla passzából Vágó Fanni előbb a kapufát találta el, majd a kipattanót a hálóba lőtte. A lengyelek ezt követően többet birtokolták a labdát, de a szünetig lőtt három góljukat egyaránt a mi egyéni hibáinkból szerezték. A szünet előtt szépítettünk, egy jobbról induló akció végén ziccerig játszottuk a helyzetet, Sipos Lilla pedig higgadtan a kapuba lőtt, így alakult ki a 2-3-as félidei eredmény.

Markó Edina a szünetben több poszton is cserélt, de a hibák száma nem csökkent a folytatásban, a vendégek pedig továbbra is élni tudtak az ölükbe pottyanó lehetőségekkel, és tovább növelték előnyüket. A második félidőben teljesen összeomlott a mieink játéka, a középpályán nem tudtuk szűrni a lengyel támadásokat, és képtelenek voltunk levédekezni a hosszan előrelőtt indításaikat, így ellenfelünk nagy különbséggel, 7-2-re nyerte meg a találkozót.

- Az elmúlt két napban keményen dolgoztak a lányok, akkor már volt olyan sejtésem, hogy ennek rossz vége lehet a mérkőzésen, mert a magyar játékosok nincsenek hozzászokva az ilyen jellegű terheléshez - mondta az mlsz.hu-nak Markó Edina. - Sajnos valóban tompán, fásultan futballoztunk a mérkőzésen, sorra jöttek az egyéni hibák, így hiába rúgtunk két szép gólt, a szünetig kaptunk hármat. Korábban is jellemzőek volt ránk a megmagyarázhatatlan védelmi megingások és az elkerülhető gólok, most bebizonyosodott, hogy ilyen szinten ez nem fér bele a játékba. A második félidőben megborult a játékunk, a középpályás védekezés nem működött, a lengyelek pedig meglátták, hogy az üres területre belőtt hosszú labdákkal hatékonyak tudnak lenni, és helyzeteket tudnak kialakítani. Ezt a váltást nem tudtuk lereagálni, dinamikában, gyorsaságban, egy az egy elleni párharcokban jobbak voltak a vendégek, és ahogy fáradtunk, úgy tudták növelni az előnyüket. Tanulságos mérkőzés volt, ismét bebizonyosodott, hogy az őszi Eb-selejtezőkig a védelmünket kell rendbe tenni, mert ez a teljesítmény nem elég a nemzetközi szinthez. Még kellő idő áll rendelkezésre a javuláshoz, a feladat adott, bízom benne, hogy már a márciusi, horvátországi felkészülési tornán sikerül előrelépnünk.

Magyarország-Lengyelország 2-7 (2-3)
Magyarország: Németh Júlia - Mosdóczi Evelin, Szeitl Szilvia (Tálosi Szabina, 46.), Gál Tímea, Tóth Gabriella - Csiszár Henrietta, Hummer-Smuczer Angéla (Szuh Erika, 61.) - Zeller Dóra (Nagy Lilla, 75.), Rácz Zsófia (Zágor Bettina, 46.), Sipos Lilla (Kaján Zsanett, 46.) - Vágó Fanni (Pádár Anita, 78.)

[galleryRel id="83724|HUN-POL]

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS