U20: győztes edzőmeccs az összetartás végén

2015. február. 19., 16:55   |    

U20: győztes edzőmeccs az összetartás végén

A május végén kezdődő U20-as világbajnokságra készülő magyar válogatott vasárnaptól csütörtökig edzőtáborozott Telkiben.

Szalai László szövetség edző 20 játékosnak tartott edzőtáborozást, de a klubokkal való egyeztetések után, a közös együttműködés során kialakult jó viszony fenntartásának jegyében elengedett néhány labdarúgót egyesületéhez, így volt, aki csak az első napokban vett részt az edzéseken, és akadt olyan is, aki az utolsó napokra érkezett meg Telkibe. A Budapest Honvéd elleni csütörtöki edzőmeccsre 13 mezőnyjátékos maradt a keretben, közülük mindannyian pályára léptek a találkozón.

A meccsen a gólnélküli első félidő után a kispestiek szereztek vezetést egy szöglet után, nem sokkal később Kővári Róbert egyenlített, a hajrában pedig a mérkőzés egyik legjobbja, Gera Dániel büntetőből szerezte meg a válogatott győztes gólját.

- Az edzések során elsősorban a masszív védekezést és az abból indított kontratámadásokat gyakoroltuk, úgy éreztem, a mérkőzésen sikerült megvalósítanunk a kért feladatokat - mondta a találkozó után az mlsz.hu-nak Gera Dániel. - A csapatjátékban sikerült valamelyest előrelépnünk, de még távol vagyunk attól, amit szeretnénk elérni. A védekezés része rendben volt, támadásban viszont kevesebbszer tudtunk felérni az ellenfél kapuja elé, mint terveztük. Mindig kritikus vagyok magammal szemben, ezért most is úgy éreztem, hogy lehetett volna jobb is a játékom, de nagyon figyeltem a kért mozgásokra, a taktikai feladatok betartására, ez többé-kevésbé jól ment, támadásban viszont szerettem volna jobb teljesítményt nyújtani.

Magyarország U20-Budapest Honvéd 2-1 (0-0)
Magyarország: Székely György (Dániel Csaba, 46.) - Polgár Kristóf, Kecskés Ákos, Asztalos Dávid, Marcsek Ákos - Osváth Attila (Csábi Mihály, 46.), Gera Dániel, Bereczki Dániel (Nagy Ádám, 70.) - Kővári Róbert, Vida Krisztopher (Mervó Bence, 46.), Németh Márió


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS