Csapatorvosi licence-szerző képzést indított az MLSZ

2015. február. 23., 08:28   |    

Csapatorvosi licence-szerző képzést indított az MLSZ

Az MLSZ Orvosi Bizottság javaslatára, Elnökségi döntés után, az MLSZ pénzügyi támogatásával az OB és a Felnőttképzési Intézet menedzselésével rendezték meg az első orvosi továbbképző, és licence-szerző tanfolyam.

A képzést a Semmelweis Egyetem az SE-TK/2015.I./00348 kóddal akkreditálta, elvégzését 50 kreditponttal ismeri el. A képzés 2x3 napos ütemezésben kerül lebonyolításra, és február 13-15. között a szövetség telki edzőközpontjában lezajlott első szakasza. A programban összesen 46 témában elméleti előadások és gyakorlati tréningek, közös esetmegbeszélések, konzultációk zajlanak. Az első 3 napon 40 csapatorvos vett részt az ország minden területéről, NB I-es, NB II-es csapatoktól, utánpótlásképző-centrumokból, a válogatott keretektől.

A tematika széles körben tekinti át a csapatorvosok szempontjából érdekelt területeket, így egyaránt megjelennek a szervezési kérdések, a sérült ellátás és megelőzés témaköre, a sürgősségi problémák, az újraélesztés, a doppingkérdések, a táplálkozás, pszichológiai tényezők, és a labdarúgók teljesítményének optimalizálása, az erőnléti edzés alapelvei.

A program élénk érdeklődés mellett zajlott, személyes tapasztalatok átadásával a csapatorvoslás közös problémáinak megfogalmazásával.

A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS