Felkészültek a futballtavaszra a játékvezetők

2015. február. 23., 13:11   |    

Felkészültek a futballtavaszra a játékvezetők

Több lépcsőben alapoztak az országos játékvezetői keret tagjai, akik kellő motivációval felvértezve várják a szezon kezdetét.

Január közepén a törökországi Belekben ideális időjárási körülmények és optimális létesítményi feltételek között edzőtáboroztak a profi játékvezetők, a női FIFA-bírók és az NB II-es keretnek azon tagjai, akiket sűrűn foglalkoztatnak az élvonalban alapvonali játékvezetőként. A hangsúly a fizikai felkészítésen volt, hiszen naponta kétszer is tréningeztek a résztvevők, emellett levonták az őszi szezon tanulságait a videós elemzések során.

A török tábor után a teljes NB I-es és NB II-es keret tagjai együtt készültek a vecsési Hotel Airportban. Statisztikai adatok segítségével értékeltek, amelyek megmutatták, hogy az előző bajnoki kiírás hasonló időszakához képest javult az átlag. Dr. Sáfár Sándor erőnléti edző a Polar-mutatók alapján személyre lebontva elemezte a játékvezetők és asszisztensek teljesítményét. Kovács Péter, az MLSZ biztonsági igazgató-helyettese a mérkőzések befolyásolásával kapcsolatos tájékoztatást adott a játékvezetőknek, az asszisztenseknek és az ellenőröknek.

A teamen belüli kommunikáció erősítése jegyében a csoportos foglalkozásokon együtt elemezték a szituációkat az összeszokott "négyesek", "hatosok". Az ellenőri szekcióban a szemlélet és az értékelés egységesítéséért egy komplett mérkőzést néztek meg, és a kitöltött jelentések után levonták a megfelelő konklúziókat.

A szellemi tesztek kiértékelésével ért véget a négynapos edzőtábor, melynek zárásával az országos keret tökéletesen felkészülve várhatják a tavaszi szezont.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS