Felcsúti sikerével dobogón a Loki, Újpesten nyert a Pécs

2015. február. 28., 20:31   |    

Felcsúti sikerével dobogón a Loki, Újpesten nyert a Pécs

Szombaton öt mérkőzést játszottak az OTP Bank Liga 18. fordulójában. A Debrecen a Puskás Akadémia, a Pécs az Újpest otthonából vitte el a három pontot, a Nyíregyháza és a Kecskemét otthon tudott nyerni, a Haladás 1-1-re végzett a Diósgyőrrel.

Haladás - DVTK 1-1 (0-1)
Vezette: Szabó Zsolt
Gólszerző: Németh a 63., ill. Krsztics a 16. percben

A Haladás nem kezdte rosszul a mérkőzést, de egyetlen hiba elég volt ahhoz, hogy hátrányba kerüljön. Devecseri Szilárd labdaeladása után gyors akciót vezetett a DVTK, a támadást a télen igazolt Krsztics góllal fejezte be (0-1). A folytatásban többet birtokolta a labdát a Haladás, de egyenlítenie a szünetig nem sikerült. A fordulás után a DVTK eldönthette volna a meccset, de előbb Bacsa Patrik, majd Barczi Dávid hibázott nagy helyzetben. A hazaiak a 63. percben egyenlítettek: Schimmer Szabolcs nagyszerűen indította a védők között beinduló Németh Máriót, aki a 16-oson belül, állítgatás nélkül a bal felső sarokba bombázott (1-1). A folytatásban egyik csapatban sem volt benne a gólszerzés lehetősége, döntetlennel ért véget a 90 perc.

Puskás Akadémia - DVSC-Teva 0-1 (0-0)
Vezette: Pintér Csaba
Gólszerző: Tisza az 56. percben

Az első 20 perc a debrecenieké volt, a vendégek támadói többször is zavarba tudták hozni a hazai védelmet, Danilovics kapusnak gyakran akadt dolga. A 22. percben ártalmatlannak tűnő szituációban Spandler Csaba rántotta le a 16-oson belül Jovanovicsot, a megítélt büntetőt Tisza Tibor nem helyezte eléggé, Danilovics védett. Félóra után valamelyest kijött a szorításból a Puskás Akadémia, a legnagyobb lehetőség Kleinheisler László előtt adódott, aki két szép csel után lőtte a kapusba a labdát. Az 56. percben Tisza Tibor jóvátette korábbi hibáját, egy jó ütemű indítással egy védővel a nyakán egészen a 16-osig tört be, majd a kifutó kapus mellett a hálóba gurított (0-1). Nem sokkal később, a másik oldalon Lencse László került hasonló ziccerbe, de ő a kapussal szemben állva rossz megoldást választott. Ennél nagyobb lehetősége már nem volt a hazaiaknak, a Loki megtartotta előnyét, és megszerezte a három pontot.

Nyíregyháza - Budapest Honvéd 2-0 (1-0)
Vezette: Bognár Tamás
Gólszerző: Abdouraman a 24., Seydi a 86. percben
Kiállítva: Holander a 71. percben

Jobban kezdett a Nyíregyháza, de a vezetést a kezdeti rohamok után, a 24. percben szerezte meg. Egy bedobás után Pekár Lászlóhoz került a labda, aki az öt és feles sarkától emelt középre, az érkező Abdouraman pedig a léc alá lőtt (1-0). A vezetés megszerzése után is aktívabb volt a házigazda, a kispestiek kevés veszélyt jelentettek a kapura. A 71. percben tovább nőttek a vendégek gondjai, Holander Filip kapta meg második sárgáját, emberhátrányba hozva együttesét. A Szpari a hajrában kihasználta az emberfórt, a 86. percben Halenár balról, jobb külsővel adott középre, Seydi pedig három méterről az üresen maradt kapu közepébe fejelt (2–0), így alakult ki a végeredmény.

Kecskeméti TE - Lombard Pápa 3-2 (2-0)
Vezette: Erdős József
Gólszerző: Kitl a 20., Bebeto a 37., Bebeto az 53., ill. Seye a 77., Csizmadia a 79. percben

A Kecskemét lépett fel támadóbb szellemben, és a 20. percben meg is szerezte a vezetést: a kapura törő Marko Vukaszinovicstól még el tudta venni Csizmadia Csaba a labdát, de az érkező Kitl Miklósra már nem jutott védő, a fiatal középpályás 12 méterről a kapuba lőtt, a labda a jobb kapufáról pattant a hálóba (1-0). A 37. percben egy nagy kirúgás után némi szerencsével Bebetóhoz került a labda, ő betört a 16-oson belülre, és 12 méterről a bal alsó sarokba lőtt (2-0). Az 53. percben ismét Bebeto volt eredményes, két védőt is lerázva 8 méterről a kapu bal oldalába lőtt (3-0). A hajrához közeledve két perc alatt visszahozta a pontszerzés reményét a Pápa, a 77. percben Waltner beadása után Seye fejelt 13 méterről a kapuba (3-1), a 79. percben pedig egy szabadrúgás után Csizmadia Csaba lőtt 4 méterről a jobb sarokba (3-2). Az egyenlítésre azonban már nem volt lehetősége a vendégeknek, a KTE mindhárom pontot otthon tartotta.

Újpest FC - PMFC-Matias 0-2 (0-1)
Vezette: Fábián Mihály
Gólszerző: James a 12., Rácz a 90. percben
Kiállítás: Nagy az 51., Heris a 89. percben

A 12. percben egy hazai labdavesztés után vezetést szerzett a Pécs, Márkvárt Dávid nagyszerű passzára James érkezett jól, és két lépésről az üres kapuba passzolt (0-1). A pécsiek vezetésük tudatában a szervezett védekezést tartották szem előtt, az Újpest nem tudott fogást találni ellenfelén. A második félidőben elkeseredetten támadott a hazai csapat, de az 51. percben, Nagy Gábor kiállítása után meglehetősen nehéz helyzetbe került. A vendégek kontrákból próbáltak veszélyeztetni, és adódott is előttük néhány kecsegtető lehetőség. A hajrában mindent egy lapra tett fel az Újpest, de nem járt jól: egy ellentámadás után Haris utolsó emberként volt szabálytalan, ezért őt is kiállította a játékvezető. Egy perccel később egy bal oldali szöglet után Rácz a balösszekötő helyéről lőtt nagy gólt, a labda a lécről pattant a gólvonal mögé (0-2), így alakult ki a végeredmény. Győzelmével a PMFC elmozdult a tabella utolsó helyéről, ahová a Haladás esett vissza.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS