Merkantil Bank NB II: hárman vesztettek pontokat az élmezőnyből

2015. március. 01., 16:40   |    

Merkantil Bank NB II: hárman vesztettek pontokat az élmezőnyből

A Merkantil Bank Liga 17. fordulójában a Vasas legyőzte a Siófokot, így ismét vezeti a tabellát, a további éllovasok közül a Gyirmót Balmazújvárosban nyert, míg a Békéscsaba, a Mezőkövesd és a Szolnok is döntetlent játszott.

A nyitó fordulóban igazi rangadót rendeztek múlt héten, ekkor az élen telelő Vasas gólnélküli döntetlent játszott a Gyirmóttal. A Mezőkövesd az első tavaszi forduló után a tabella élére ugrott, de nem sokáig maradhatott az előkelő pozícióban, hétvégén ugyanis Ajkán csak egy pontot sikerült szereznie, míg a Vasas győzni tudott a Siófok ellen, így ismét az élre került.

A szombati játéknapon a Szigetszentmiklós Bonifert Péter és Tóth Ferenc góljaival hazai pályán győzte le a Ceglédet, ezzel egy győzelem és egy döntetlen szerepel az SZTK-Erima idei mérlegében. Három kétgólos döntetlent hozott a forduló, a Szeged a Soroksárral, az Ajka a Mezőkövesd Zsóryval, míg a Szolnok a ZTE-vel játszott 1-1-et.

A nehéz helyzetben lévő Kaposvárhoz látogatott a forduló előtt kilencedik Sopron. A 6. percben vezetést szereztek a vendégek, egy felívelt szabadrúgásra Zamostny Balázs érkezett a legjobb ütemben, fejese pedig Somodi Bence mellett utat talált a hálóba (0-1). A folytatásban két lehetőség adódott a Kaposvár előtt, de Zsivóczky Norbert fejesét Halasi Péter magabiztosan védte, Luka Dominic lövése pedig fölé szállt. A második játékrész 48. percében Hadaró Valentin szabálytalansága után büntetőt ítélt a játékvezető. A labda mögé Zamostny Balázs állt, és higgadtan lőtt a bal alsó sarokba (0-2). A második gól eldöntötte a három pont sorsát, innen már nem volt visszaút a kaposvári csapatnak. Győzelmével a hetedik helyre lépett fel a Sopron, a Kaposvár pedig továbbra is tizenkettedik a bajnokságban.

A bajnoki címre pályázó Gyirmót Balmazújvárosba utazott, hogy megszerezze első 2015-ös győzelmét. Némi meglepetésre a hazaiak találtak elsőként a kapuba: a 6. percben Zdravko Popovic tört ki a gyirmóti védők között, majd a kifutó Somogyi Csaba mellett a kapuba lőtt (1-0). Nem sokáig örülhetett a balmazújvárosi csapat, a 25. percben a korábbi Haladás játékos, Gyurján Bence egy baloldali beadást követően fejjel szerezte meg első gyirmóti gólját (1-1). A második játékrész 61. percében a vezetést is magához vette a Gyirmót, Madarász Márk balról laposan a bal alsó sarokba lőtt (1-2). A folytatásban Beliczky Gergő is betalált, így 3-1-re megnyerte a mérkőzést a győri csapat, és a tabella harmadik helyén áll a jobb gólkülönbségű, második helyezett Mezőkövesd mögött.

A forduló további mérkőzésein a Vasas 1-0-ra nyert a Siófok ellen, míg a Békéscsaba gólnélküli döntetlent játszott hazai pályán a Csákvár ellen. Továbbra is öt együttes van harcban a bajnoki címért, rendkívül nyílt küzdelem alakult ki az éllovas csapatok között, az első és az ötödik közt csak két pont a különbség.

A 17. forduló eredményei:

SZTK-ERIMA - CEGLÉDI VSE 2-1
SZEGED 2011 - GROSICS AKAD.-SOROKSÁR SPORT CLUB 1-1
FC AJKA - MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC 1-1
SZOLNOKI MÁV FC - ZTE FC 1-1
VASAS FC - FGSZ SIÓFOK 1-0
KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC - SOPRONI VSE-GYSEV 0-2
BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ - GYIRMÓT FC GYŐR 1-3
BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE - AQVITAL FC CSÁKVÁR 0-0

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS