U18: kihasználták a hibáinkat az olaszok

2015. március. 04., 17:27   |    

U18: kihasználták a hibáinkat az olaszok

U18-as válogatottunk 4-0-ás vereséget szenvedett az olasz korosztályos csapattól felkészülési mérkőzésen, Telkiben.

Az őszi Eb-selejtezőkre készülő U18-as válogatott tavaszra tervezett hét nemzetközi mérkőzése közül az elsőt az olasz válogatott ellen játszotta le. Pisont István szövetségi edző a mérkőzés előtt elmondta: az olaszok jelenleg előttünk járnak (ezt mutatja, hogy egy éve hazai pályán 6-0-ra legyőzték a mieinket), ezért ezen a mérkőzésen nem elsősorban az eredmény fontos, hanem az, hogy játékban előrelépjen az együttes.

A magyar válogatott lendületesen kezdte a mérkőzést, mindössze néhány percet kellett várni az első ziccerünkre, de Szatmári István nem tudta a balösszekötő helyéről ellőni a kapus mellett a labdát. Mezőnyben teljesen kiegyenlített volt a mérkőzés, de a 6. percben egy óriási védelmi hibát góllal büntettek az olaszok: az utolsó emberünk adta el a labdát a 16-os előterében, Luca Vido pedig élt a lehetőséggel, és megszerezte a vezetést a vendégeknek. A 15. percben Varga Márkó szabálytalankodott a 16-oson belül, a megítélt tizenegyest Gyollai bravúrral védte.

Két nagy magyar helyzet is kihasználatlanul maradt, az olaszok viszont kihasználták következő lehetőségüket, egy bal oldali akció végén kijátszották a védelmünket, Alfredo Bifulco pedig megduplázta az előnyüket. Egy perccel később ismét az egyik belső védőnk adta el utolsó emberként a labdát, Vido pedig zavartalanul fordult kapura, és kilőtte a jobb felső sarkot. Hiába alakítottunk ki ígéretes lehetőségeket, az olasz kapu előtt nem volt meg a kellő határozottság a támadóinkban, a legnagyobb ziccereket is elhibáztuk, így 3-0-ás olasz előnnyel ért véget a játékrész.

A fordulás után mindkét oldalon kevesebb helyzet alakult ki, kevésbé volt intenzív a játék. A 82. percben az olaszok megszerezték negyedik góljukat, egy gyors ellentámadás végén Andre Favilli állította be a 0-4-es végeredményt.

- Súlyos egyéni hibák miatt szenvedtünk nagy különbségű vereséget, a mezőnyben nem volt annyira tragikus a játék, mint amit az eredmény mutat - mondta a mérkőzés után Pisont István az mlsz.hu-nak. - Ekkora különbség ugyanis nem volt a két csapat között, de sajnos amíg mi kihagytuk a helyzeteket, addig az olaszok berúgták a lehetőségeiket. Ezek a mérkőzések azt a célt szolgálják, hogy felvegyük a nemzetközi ritmust, lássák a játékosok, hogy az erősebb európai riválisok ellen milyen teljesítményre van szükség ahhoz, hogy később a tétmérkőzéseken sikeresen szerepeljen a válogatott. Mist egy nagyon jó olasz válogatott ellen mérhettük le, hogy hol tartunk, és miben kell még fejlődnünk.

Magyarország-Olaszország 0-4 (0-3)
Magyarország: Gyollai Dániel (Rátkai Zsolt, 46.) - Hursán György, Fehér Imre (Czingráber Máté), Csonka Bonifác (Lipcsei Ádám, 46.), Varga Márkó - Szivacski Donát (Péter Antal, 75.), Haris Attila, Sallai Roland (Popov Patrik, 64.) - Murka Benedek (Óvári Zsolt, 82.), Korozmán Kevin, Szatmári István (Rózsahegyi Dominik, 75.)


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS