Merkantil Bank Liga: Sopronban javíthat a Békéscsaba

2015. március. 06., 09:17   |    

Merkantil Bank Liga: Sopronban javíthat a Békéscsaba

SOPRONI VSE-GYSEV - BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE

A Sopron tavaszi mérlege egy döntetlen és egy győzelem, így több pontot szerzett idén a feljutásra aspiráló békéscsabaiaknál, akik mindkét idei bajnokijukon gólnélküli döntetlent értek el. A Győr-Moson-Sopron megyei csapat múlt héten Kaposváron győzött Zamostny Balázs két góljával a Rákóczi ellen, míg a Békéscsaba két gólnélküli találkozón a Zalaegerszeg és a Csákvár ellen szerzett 1-1 pontot.

CEGLÉDI VSE - SZEGED 2011-GROSICS AKAD.

A ceglédieknek eddig nem volt szerencséjük az idén, mindkét találkozójukon kiegyenlített küzdelemben veszítettek. A Szeged egy vereséget és egy döntetlent könyvelhet el tavasszal. A Ceglédnek a másodosztályú tagságért kell harcolnia, míg a Szeged az éllovasoktól kissé lemaradva áll a középmezőny elején.



SOROKSÁR SPORT CLUB - BFC SIÓFOK

A Soroksár az eddigi két tavaszi fordulóban két pontot gyűjtött, a Szigetszentmiklós és a Szeged ellen játszott döntetlent. A kieső zónából menekülő Siófok győzelemmel kezdett, méghozzá a Szeged otthonában tudott nyerni, míg a Vasas ellen szoros mérkőzésen 1-0-ra alulmaradt. A két együttes közül inkább a Balaton-partiak szorulnak rá a pontokra, utolsó előttiként a kiesés szélén állnak, a Soroksárra nyugodtabb tavasz vár, a középmezőnyben helyezkedik el a csapat.

ZTE FC - SZTK-ERIMA

A Zalaegerszeg két igen erős ellenféllel szemben harcolt ki pontokat legutóbbi mérkőzésein, először a Békéscsaba, majd a Szolnok is döntetlenre végzett Zala megyében. A Szigetszentmiklós stabil helyet foglal el a középmezőnyben egy döntetlen és egy győzelem a tavaszi mutatója.

VASAS FC - BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ

A jelenlegi listavezető angyalföldiek igazi rangadóval kezdték az évet, a szintén feljutásra esélyes Gyirmóttal játszottak gólnélküli döntetlent, míg a legutóbbi fordulóban az Illovszky Stadionban győzték le a Siófokot. A Balmazújváros nehéz ellenfeleket kapott kezdésként, az éllovasok közül a Mezőkövesd és a Gyirmót is 3-1-re legyőzte.



AQVITAL FC CSÁKVÁR - SZOLNOKI MÁV FC

A Csákvár a Magyar Kupában nagy különbségű vereséget szenvedett a Ferencvárostól, ám a bajnokságban remek a mérlege. Kezdésként Kaposváron gyűjtött be három pontot, majd Békéscsabán szerzett értékes pontot. A Szolnok a nyitányon nagy küzdelemben 4-3-ra nyert a Cegléd ellen, majd a Zalaegerszeg ellen ért el döntetlent. A Csákvár továbbra is a bennmaradásért küzd, míg a Szolnok számára a feljutás a cél.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC - KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

A Mezőkövesd győzelemmel kezdte a tavaszi szezont a Balmazújváros ellen, majd Ajkán játszott 1-1-es döntetlent. A Kaposvár köztudottan nehéz helyzetben van, ami az eredményein is megmutatkozott, két vereség a mérlege tavasszal. A Mezőkövesd a feljutásért harcol, míg a Kaposvár számára a bennmaradás jelentené a sikert.

GYIRMÓT FC GYŐR - FC AJKA

A Gyirmót a Vasas elleni döntetlennel kezdte a tavaszi szezont, majd Balmazújvárosban nyert 3-1-re. Az Ajka legyőzése kihívást jelenthet a Gyirmót számára, hiszen a Veszprém megyei alakulat erős ellenfelekkel szemben állt helyt, a Sopronnal 4-4-es döntetlent, míg a Mezőkövesd ellen 1-1-et játszott.



2015.03.06 Péntek

15:30 SOPRONI VSE-GYSEV - BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE

2015.03.07 Szombat

14:30 CEGLÉDI VSE - SZEGED 2011-GROSICS AKAD.
14:30 SOROKSÁR SPORT CLUB - BFC SIÓFOK
15:00 ZTE FC - SZTK-ERIMA
16:00 VASAS FC - BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ
18:00 AQVITAL FC CSÁKVÁR - SZOLNOKI MÁV FC
18:00 MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC - KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

2015.03.08 Vasárnap

17:00 GYIRMÓT FC GYŐR - FC AJKA

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS