Női A-válogatott: kétgólos győzelem Románia ellen

2015. március. 11., 16:20   |    

Női A-válogatott: kétgólos győzelem Románia ellen

A horvátországi Isztria Kupa utolsó mérkőzésén női válogatottunk 3-1-re legyőzte Románia legjobbjait.

A magyar női válogatott az írek elleni döntetlennel kezdte az Isztria Kupát, majd Ausztria és Szlovákia ellen is vereséget szenvedett csapatunk. A tizenkét együttes részvételével rendezett torna utolsó mérkőzésen a hetedik hely megszerzése volt a tét Románia válogatottja ellen.

Az első félidőben magához ragadta a kezdeményezést válogatottunk, koncentrált játékot láthatott a közönség a magyar lányoktól. Ennek eredményeként már a 3. percben megszereztük a vezetést: Zeller Dóra indításával Vágó Fanni lépett ki, elvitte a kapus mellett a labdát, és a hálóba lőtt (1-0). A magyar csapat többet birtokolta a játékszert, és veszélyesebben játszott ellenfelénél. A 27. percben Tálosi Szabina szerzett labdát a középpályán, és Kaján Zsanetthez passzolt, aki remekül tálalt Vágó Fanni elé, a támadó pedig higgadtan gurított a román kapuba (2-0). Az első félidő hátralévő részében voltak még kisebb lehetőségeink, de több gól nem született, így kétgólos előnnyel mehetett csapatunk az öltözőbe.

A második játékrészben is a mieink domináltak: a 69. percben Szuh Erika ívelte a román védőfal mögé a labdát Vágó Fanninak, aki egy szép csellel elvitte azt a kapus jobb keze mellett, és az üres kapuba passzolt (3-0). Egy perccel a gólunk után szépítettek Lunca révén a románok (3-1), és a folytatásban egyre nagyobb nyomás alá helyezték a kapunkat. A mérkőzés ezen szakaszában a magyar válogatott inkább kontrákra rendezkedett be. Végül több gól már nem született: Vágó Fanni mesterhármasával sikerült két góllal legyőzni Romániát.

Összességében elmondható, hogy a mérkőzés egészében a magyar csapat akarata érvényesült, fegyelmezettebben játszott ellenfelénél, és megérdemelten nyerte meg az összecsapást.

- Úgy gondolom, hogy a románok elleni mérkőzés méltó lezárása volt a túrának. Már a szlovákok elleni találkozó második játékrészében is érezhető volt, hogy jól ment a csapatnak, de ezúttal még meggyőzőbben játszottunk - mondta Markó Edina a mérkőzés után. - A mai mérkőzésre a maradék energiánkat is megpróbáltuk mozgósítani, hiszen sokat kivett a lányokból a korábbi három csoportmeccs. Ezúttal jobb volt a pálya talaja és nem fújt a szél, ezért jobban tudtuk a labdabirtoklásra épülő taktikánkat érvényesíteni. Külön örülök, hogy mérkőzésről mérkőzésre jobban teljesítettünk a tornán, és sikerült győzelemmel zárni az Isztria Kupát.

Magyarország-Románia 3-1 (2-0)
Magyarország: Bíró Barbara - Demeter Réka, Tálosi Szabina, Gál Tímea, Tóth Gabriella - Smuczer Angéla (Rácz Zsófia 65.) - Császár Henrietta, Szuh Erika (Zágor Bernadett 77.) - Zeller Dóra (Mosdóczy Evelin 45.), Vágó Fanni, Kaján Zsanett (Sipos Lilla 65.)
Gólszerzőnk: Vágó Fanni (3)

[galleryRel id="85064|Női A-válogatott: Magyarország-Románia 3-1]

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS