Csányi Sándor és Göröcs János magas rangú elismerése

2015. március. 16., 08:49   |    

Csányi Sándor és Göröcs János magas rangú elismerése

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából Csányi Sándor és Göröcs János is állami kitüntetésben részesült.

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából a miniszterelnök előterjesztésére a köztársasági elnök a Magyar Érdemrend nagykeresztje polgári tagozata kitüntetést adományozta Csányi Sándornak a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökének, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatójának, a pénzügyi életben betöltött meghatározó szerepe és a magyar gazdaság fellendítését elősegítő sokoldalú vezetői és támogatói tevékenysége elismeréseként.

Magyarország köztársasági elnöke - ugyancsak a miniszterelnök előterjesztésére - nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából a Magyar Érdemrend középkeresztje csillaggal polgári tagozata kitüntetést adományozta Göröcs János labdarúgónak a magyar labdarúgás történetében meghatározó, páratlanul sikeres sportolói és edzői pályafutása elismeréseként.

Áder János; Göröcs János|Fotó: MTI

Göröcs János a válogatottban 1958 és 1970 között 62 mérkőzésen játszott, 19 gólt szerzett. Tagja volt az 1962-es világbajnokságon negyeddöntős együttesnek, az olimpiai válogatottal bronzérmet szerzett az 1960-as, római játékokon. Visszavonulása után egy ideig edzőként dolgozott, előbb a lila-fehérek korosztályos csapatánál, majd több mint fél évtizedet töltött Kuvaitban utánpótlásedzőként, 1985 augusztusa és 1988 szeptembere között az Újpesti Dózsa vezetőedzője volt, 1987-ben bajnoki ezüstérmet, egy évvel később bronzérmet nyert csapatával.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS