Női U17: a hajrában lőtték a győztes gólt a szerbek

2015. március. 18., 18:01   |    

Női U17: a hajrában lőtték a győztes gólt a szerbek

Női U17-es válogatottunk az utolsó percben kapott góllal maradt alul a házigazdák korosztályos csapata ellen Szerbiában, a két együttes felkészülési mérkőzésén.

A magyar U17-es válogatott az áprilisi, írországi Eb-selejtező elitkör előtti utolsó felkészülési mérkőzését játszotta le szerdán. A szerbiai összecsapás jól kezdődött a számunkra, már az 5. percben vezetést szereztünk, amikor Magyarics Zoé bal oldali beadása után Karscsenics Petra lőtt a hálóba. A folytatásban is egyenrangú ellenfelei voltunk a szintén elitkörre készülő szerbeknek, de a hazaiak nagyon jól használták ki lehetőségeiket, és a 45. percre fordítottak. A 47. percben ismét egy baloldali akciónk zárult góllal, elúttal Kocsán Petra volt eredményes. Az 57. percben visszavették a vezetést a hazaiak, de négy perccel később Kocsán ismét eredményes volt, 3-3-ra alakítva az állást. Úgy tűnt, marad a döntetlen, de a hosszabbítás perceiben a védelmünk egyik hibáját kihasználták a szerbek, és megszerezték a győztes gólt. - Fájdalmas a vereség, mert a játék képe alapján nem érdemeltünk vereséget, de egy utolsó pillanatban kapott góllal mégis vesztesen jöttünk ki a párharcból. Próbálunk a mérkőzés pozitívumaira koncentrálni: mindenképpen szép teljesítmény három gólt szerezni az ugyancsak elitkörös Szerbia otthonában, viszont az is igaz, hogy nem szabad négy gólt kapni egy mérkőzésen - értékelt Markó Edina, a magyar női U17-es válogatott szövetségi edzője a meccs után. - A most felmerülő hibákat még ki tudjuk javítani az áprilisi torna előtt, védekezésben és a helyzetkihasználásban is javulnunk kell.

Szerbia-Magyarország 4-3 (1-1)
Varga Luca - Kun Barbara, Horti Boglárka, Németh Hanna, Pilán Tímea - Rozmis Gabriella (Török Kitti, 41.) - Grúber Brigitta, Krascsenics Petra (Süle Dóra, 62.), Krascsenics Csilla (Szakonyi Emese, 41.), Magyarics Zoé - Kocsán Petra (Magyar Vanda, 71.)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS