KTE: négyből négy!

2015. március. 21., 20:27   |    

KTE: négyből négy!

Az OTP Bank Liga 21. fordulójának szombati játéknapján a kecskemétiek a Pécset győzték le. Megszerezte első tavaszi győzelmét a Győri ETO.

Lombard Pápa - Nyíregyháza 0-1
Vezette: Andó-Szabó Sándor
Gólszerző: Pekár a 60. (11-esből)

Óvatosan kezdtek a csapatok, az első félidőben mindkét oldalon csak egy-két lövési kísérletet jegyezhettünk fel, de a kapusoknak nem volt nagyobb dolguk. A szünet után Pekár László lövését követően a kapufáról pattant ki a labda, a 60. percben pedig megszerezte a vezetést a Szpari, a Zoran Kosztics elleni szabálytalanságért megítélt büntetőt Pekár értékesítette (0-1). A Pápa játéka a gól után bátrabbá vált, de mindhiába, az egyenlítő gól elmaradt, a Nyíregyháza nyolc idegenbeli nyeretlen bajnoki után ismét győzni tudott vendégként.

Kecskeméti TE - PMFC 1-0 (1-0)
Vezette: Solymosi Péter
Gólszerző: Bebeto a 22. percben

Két jó formában lévő együttes játszott egymás ellen Kecskeméten, ahol az első bő negyedórában a pécsiek játszottak veszélyesebben. A 22. percben mégis a KTE szerzett vezetést, Novák Csanád és Bebeto összjátéka után előbbi kapufát lőtt, utóbbi pedig a hálóba juttatta a kipattanót (1-0). A folytatásban szervezetten játszottak a hazaiak, és egy-két veszélyes kontrát is vezettek. A pécsiek James 51. percben történt kiállítása miatt 40 percet emberhátrányban játszottak, és nem is sikerült egyenlíteniük. A KTE mérlege tavasszal tiszteletet parancsoló: négy meccs, négy győzelem.

Puskás Akadémia - Videoton FC 0-0
Vezette: Németh Ádám

Az első félóra kevés említésre méltó eseményt hozott, egyik csapat sem vállalt túlzottan sok kockázatot. A Puskás Akadémia Lencse László emelésénél járt közel a gólszerzéshez, a Vidi pedig egy kapufát jegyzett a szünetig, ezt Simon Ádám fejelte. A 62. percben Nikolics Nemanja rontott ziccert, és innentől kezdve jelentősebb fölényben játszott a fehérvári együttes, de gólt nem sikerült szereznie. A meccslabdát az akadémisták rontották el, a 88. percben egy kontra végén Lencse László volt körülményes, lövését védte a vendégek kapusa. A 91. percben emberhátrányba kerültek a fehérváriak, Vinícius begyűjtötte a második sárga lapját.

Dunaújváros - Győri ETO 0-2 (0-1)
Vezette: Bognár Tamás
Gólszerző: Windecker a 31., Pátkai a 85. percben

A tavasz első három fordulójában kevés sikerélmény érte a két csapatot, az ETO még nyeretlen volt a mérkőzés előtt, a Dunaújváros pedig pontot sem szerzett idén. A győriek a 23. percben Priso révén veszélyeztettek először, de Nagy Gergely ekkor még bravúrral védett. A 31. percben egy jobb oldali beadás után Windecker József érkezett jól, és közelről a hálóba fejelt (0-1). A második félidőben hiába játszott mezőnyfölényben a Dunaújváros, a gól nem jött össze a hazaiaknak, az ETO pedig a 85. percben egy kontrát góllal fejezett be, és ezzel eldöntötte a mérkőzést: Priso labdájával Pátkai lépett ki a védők közül, és higgadtan értékesítette a ziccert (0-2).

Budapest Honvéd - Újpest FC 2-2 (1-2)
Vezette: Iványi Zoltán
Gólszerző: Hidi a 33., Prosser az 51., ill. Vailjevic (11-esből) a 20., Andrics a 43. percben

A Honvédé volt a meccs első helyzete, de a 20. percben az Újpest örülhetett gólnak, a Nagy Gábor ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Dusan Vasiljevic váltotta gólra. A kispestiek lendületesebben kezdte el játszani a kapott gól után, és a 33. percben egyenlített, egy jobb oldali beadása után Hidi Patrik találta magát szemben a kapuval és egy állítás után 5 méterről a jobb alsó sarokba továbbított (1-1). A 42. percben visszavette az előnyt az Újpest, Nagy Gábor jobb oldali beadása után Nemanja Andrics csúsztatott a kapu jobb oldalába (1-2). A második félidő Honvéd-góllal kezdődött, a szünetben csereként beállt Prosser Dániel a 16-os jobb sarkától kínálta meg egy lövéssel Balajcza Szabolcsot, aki későn ért le az előtte megpattanó labdára, így nem tudott hárítani (2-2). A gól után megélénkült a mérkőzés, egyik csapat sem elégedett meg az egy ponttal. Lehetőség mindkét fél előtt adódtak lehetőségek, de ezeket nem sikerült kihasználni, maradt a döntetlen a lefújásig.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS