Eb-selejtezőn együtt vezetett a két FIFA-kerettag

2015. március. 25., 10:27   |    

Eb-selejtezőn együtt vezetett a két FIFA-kerettag

Ritkán adatik meg, hogy a két FIFA-kerettag futsal játékvezetőnk azonos rendezvényre kap küldést. Kovács Gábor és Farkas Balázs egyaránt részese volt a szlovéniai Eb-selejtezőnek.

A 2016-os szerbiai kontinensdöntő lebegett a résztvevők előtt az Európa-bajnoki selejtezőkön. Az 5. csoportnak a szlovéniai Lasko sportcsarnoka adott otthont, ahol a házigazdákon kívül a csehek, a franciák és a norvégok próbáltak szerencsét. A nyitófordulóban a Kovács Gábor, Farkas Balázs duó közösen vezették a házigazdák debütálását, ahol a szlovénok 4-0-ra diadalmaskodtak a norvégok felett. Aznap Farkas Balázs a cseh–francia (5-3) találkozón töltötte be a tartalék-játékvezető szerepét.

A második körben az angol Marc Birkett és a török Kamil Cetin voltak a norvég-cseh meccs (0-4) játékvezetői, ahol Kovács Gábor látta el a tartalékbírói teendőket. A gólokban bővelkedő szlovén-francia párharc (11-2) során a magyar kettős fújta a sípot.

A zárónapon a francia-norvég összecsapáson (3-1) Farkas Balázs segítette a Birkett, Cetin kettős munkáját. A továbbjutásról a cseh-szlovén találkozó döntött, ahol a vendéglátók 3-1-re győztek. A Kovács Gábor, Farkas Balázs pár ezúttal is páratlan teljesítményt nyújtott. A szlovén válogatott száz százalékos mérleggel kvalifikálta magát, a csehek pótselejtezőn folytatják, a harmadik helyen a franciák végeztek, megelőzve a pont nélkül szerénykedő norvégokat.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS