U20: döntetlent játszottunk Észak-Amerika legjobbjával

2015. március. 28., 17:25   |    

U20: döntetlent játszottunk Észak-Amerika legjobbjával

A korosztályos világbajnokságra készülő U20-as válogatottunk a szintén vb-résztvevő, a CONCACAF-zóna kontinentális viadalát télen megnyerő Mexikót fogadta a székesfehérvári Sóstói Stadionban felkészülési mérkőzésen.

Bernd Storck sportigazgató, az U20-as válogatott szakvezetője bő keretnek tartott edzőtábort az elmúlt közel egy hétben, és a mexikóiak elleni mérkőzésre minden hadra fogható labdarúgót nevezett a meccsre. A találkozó magyar lehetőségekkel kezdődött, Balogh Norbert és Mervó Bence is két-két alkalommal került helyzetbe, valamint Kalmár Zsolt is veszélyeztetett egy távoli lövéssel. Feltűnő volt, hogy játékosaink már az ellenfél térfelén igyekeztek elfojtani a mexikói támadásokat, a vendégek így felívelésekre kényszerültek, melyeket hatékonyan semlegesítettek védőink. A mexikóiak a szünetig egy igazán komolyabb lehetőséget dolgoztak ki, a 29. percben egy bal oldali beadás után Diego Alberto Gama fejelt középről kapura, Bukrán Erik vetődve védett. A 30. percben Bernd Storck eltervezett cserékkel öt helyen változtatott a csapaton, a középpályára és a támadó szekcióba behozott új emberek hamar felvették a meccs ritmusát, nem változott jelentősen a játék képe.

A második félidő elején, az 50. percben megszereztük a vezetést, Vida Máté nagyszerű labdát adott a leshatárról beinduló Bereczki Dánielnek, aki kapura fordult, és a kimozduló kapus mellett a hálóba helyezett (1-0). A gól után sem mondtunk le a támadásokról, de a mexikóiak az utolsó félórában némi mezőnyfölényre tettek szert, pár veszélyes támadást is vezettek, ebben a periódusban többször akadt dolga a védelmünknek. Mégis úgy tűnt, sikerül megőrizni az egygólos előnyt, de a 87. percben egy bedobást követő jobb oldali beadás után Irving Rodrigo Lozano vált le védőjéről, és 10 méterről a jobb alsó sarokba helyezett (1-1), beállítva a végeredményt.

A magyar válogatott szervezetten, jó mentalitásban játszva akár nyerhetett is volna a május végén kezdődő világbajnokság egyik esélyesének tartott mexikóiak ellen, igaz, az utolsó félórában a vendégek jóval veszélyesebben futballoztak, és nem érdemtelenül szerezték meg az egyenlítő gólt.

- Elsődleges célom az volt, hogy minél több információhoz jussak a játékosok állapotát illetően. A lehető legtöbb futballistának lehetőséget szerettem volna adni a meccsen, ezért cseréltem már félóra után az első félidőben - mondta a mérkőzés után Bernd Storck az mlsz.hu-nak. - A játékosok megismerése szempontjából nagyon hasznos volt a mai mérkőzés, különösen, ha azt is figyelembe vesszük, hogy egy roppant erős, ugyancsak a vébére készülő mexikói csapat ellen játszhattunk. Az eredmény a mai napon számomra másodlagos volt, ennél sokkal fontosabb, hogy egy kiélezett, kemény mérkőzést játszott a csapat, és pontosabb kép alakult ki bennem a játékosok tudásáról.

Magyarország-Mexikó 1-1 (0-0)
Magyarország: Bukrán Erik (Ordasi Gergely, 30., Székely György, 60.) - Marcsek Ákos (Polgár Kristóf, 46.), Osváth Attila (Nagy Ádám, 46.), Bobál Dávid (Kecskés Ákos, 46.), Pongrácz Viktor - Berecz Zsombor (Nagy Dominik, 30.), Németh Márió (Vida Máté, 30., Gazdag Dániel, 60.) - Varga Szabolcs (Bereczki Dániel, 30., Kővári Róbert, 60.), Kalmár Zsolt (Madarász Márk, 60.), Mervó Bence (Medgyes Zoltán, 30., Zsótér Donát, 60.) - Balogh Norbert (Farkas Zoltán, 30., Bobál Gergely, 60.)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS