Nem született gól a magyar-görögön

2015. március. 29., 22:34   |    

Nem született gól a magyar-görögön

A magyar és a görög válogatottnak is voltak lehetőségei a két csapat budapesti Eb-selejtezőjén, de gólt egyik csapat sem tudott szerezni. A mieink a megszerzett egy ponttal maradtak a harmadik helyen a csoportban.

Dárdai Pál a három kapus közül ismét a legrutinosabbnak szavazott bizalmat, Király Gábor előtt a Fiola Attila, Juhász Roland, Kádár Tamás, Leandro négyes kapott helyet a védelemben. A középpályán Elek Ákos és Tőzsér Dániel felelt a görög támadások szűréséért, míg előttük a Stieber Zoltán, Gera Zoltán, Dzsudzsák Balázs trió, valamint ékként Szalai Ádám rohamozta az ellenfél kapuját.

Az első bő 10 percben a görög válogatott játszott aktívabban, Toroszidisz a 4. percben távolról a kapunk fölé lőtt, majd a 11. percben egy szabadrúgás után fejjel is a kapu fölé juttatta a labdát. A 13. percben a magyar válogatott is eljutott ellenfele kapujáig, Dzsudzsák bal oldali szabadrúgása után Szalai fejelhetett, de kissé magas volt neki a beadás. A 19. percben Dzsudzsák 23 méterről, a balösszekötő helyéről kínálta meg Karnezisz kapust, aki vetődve védett a jobb alsó saroknál.

A 23. percben még nagyobb lehetőséget alakítottunk ki, Szalai futott el a jobb oldalon, beadására Gera Zoltán érkezett, de egy átvétel után 11 méterről a kapu fölé lőtt. A félidő második felében a görögök valamivel többet kezdeményeztek, de a védelem jól állta a sarat, Király Gábornak csak rutinfeladatai voltak. A másik oldalon Karnezisznek sem kellett nagyot védenie, egy alkalommal Dzsudzsák szabadrúgása után kiejtette a kezéből a labdát, de gyorsan fel is szedte a gólvonalon, mielőtt a közelben ólálkodó Juhász Roland odaszúrhatott volna.

A második félidőt két veszélyes elfutással kezdték a görögök, és ezt követően is támadásban maradtak, szerencsénkre a kapunk elé érve nem voltak hatékonyak, így bár folyamatosan nyomás alatt játszottunk, Királynak továbbra sem kellett bravúrt bemutatnia. A félidő közepénél Dárdai Pál frissített a támadósorban, Szalai Ádám helyére Nikolics Nemanja érkezett, majd Elek Ákos sérülés miatt hagyta el a pályát, őt Pintér Ádám váltotta. A 77. percre a görögök kihasználták mindhárom cserelehetőségüket, új játékosaik kivétel nélkül a középpályára érkeztek. A 80. percben Dzsudzsák megpattanó lövése után nem sokkal a bal kapufa mellett hagyta el a pályát a labda, majd két veszélyes görög szöglet következett, de kapura tartó lövés nélkül. A 87. percben Pintér Ádám 20 méteres bombáját tolta szögletre a görög kapus, majd a szöglet után Nikolics elé került a labda, de a támadó háttal állt a kapunak, és fordulásból nem tudta leszorítani a lövést. A 89. percben Kacuranisz került lövőhelyzetbe, de lapos lövését Király magabiztosan védte. A háromperces hosszabbításban a görögök jöttek előre, de eredmény nélkül, a lefújásig maradt a gólnélküli döntetlen.

A magyar válogatott öt forduló után, vagyis a selejtezők féltávjánál nyolc ponttal áll a harmadik helyen a csoportban. Az előttünk lévő két válogatott nyerni tudott a vasárnapi játéknapon, így növelték előnyüket velünk szemben: az északírek a finneket verték 2-1-re, a románok Feröer ellen diadalmaskodtak 1-0-ra.

A csoport állása:

1. Románia 13 pont
2. Észak-Írország 12 pont
3. Magyarország 8 pont
4. Finnország 4 pont
5. Feröer 3 pont

6. Görögország 1 pont

MAGYARORSZÁG–GÖRÖGORSZÁG 0-0
Budapest, Üllői út. V: Karaszjov (orosz)
MAGYARORSZÁG: Király Gábor – Fiola Attila, Juhász Roland, Kádár Tamás, Leandro – Elek Ákos (Pintér Ádám, 70.), Tőzsér Dániel – Stieber Zoltán, Gera Zoltán, Dzsudzsák Balázs – Szalai Ádám (Nikolics Nemanja, 66.).
GÖRÖGORSZÁG: Oresztisz Karnezisz – Szokratisz Papasztathopulosz, Kosztasz Manolasz, Vasziliosz Toroszidisz, Kosztasz Sztafilidisz – Kirjakosz Papadopulosz, Andreasz Szamarisz – Jannisz Fetfacidisz (Jannisz Jannotasz, 77.), Panajotisz Kone (Kosztasz Kacuranisz, 77.), Lazarosz Hrisztodulopulosz (Kosztasz Fortunisz, 69.) – Sztefanosz Athanasziadisz.
[galleryRel id="86585|Magyarország-Görögország]

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS