Kulcsár Katalin is utazhat a kanadai női vb-re

2015. április. 01., 20:13   |    

Kulcsár Katalin is utazhat a kanadai női vb-re

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség nyilvánosságra hozta annak a 29 játékvezetőnek és 44 asszisztensnek a nevét, akik közreműködhetnek a nyári kanadai női világbajnokságon.

Beteljesült Kulcsár Katalin álma. Ott a neve azon a listán, ahol összesen 9 európai játékvezető hölgy szerepel: a román Teodora Albon, a francia Stéphanie Frappart, a svéd Pernille Larsson, a görög Efthalia Mitsi, az ukrán Kateryne Monzul, a svájci Esther Staubli, a német Bibiana Steinhaus és az olasz Carina Vitulano.

Érdekesség, hogy a tavalyi U20-as vb-n épp Vitulano nyitotta ki előtte a lehetőségek kapuját: az olasz játékvezető térdsérülése miatt ugrott be Kulcsár Katalin a Ghána–Észak-Korea mérkőzésre tartalékként. Olyannyira sikeresen teljesített azon a találkozón és a későbbiekben, hogy végül ő vezette a német–francia elődöntőt.

A közgazdász végzettségű, győr-ménfőcsanaki kötődésű Kulcsár Katalin 15 évesen tette le a játékvezetői vizsgát. A Siófok–Bp. Honvéd találkozón az NB I-ben is bemutatkozhatott 2011-ben. A FIFA-keretet kilenc esztendeje erősíti, ott az elithez tartozó bíró a női Eb-n is dirigált, korosztályos világbajnokságokon bizonyított, a Bajnokok Ligájában elődöntőt vezetett, vb- és Eb-selejtezőkön, különböző minitornákon fújta a sípot. Pályafutása eddigi legrangosabb megbízatását kapta azáltal, hogy a júniusi-júliusi kanadai világbajnokságon számít rá a FIFA.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Rangadót nyert, az élvonal kapujában a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS