Pisont István távozik a szövetségtől

2015. április. 02., 11:38   |    

Pisont István távozik a szövetségtől

Az elmúlt időszakban az U18-as válogatottat irányító szövetségi edző Bernd Storck sportigazgatóval közölte döntését, aki elfogadta azt.

Pisont István a múlt heti, Norvégia elleni felkészülési mérkőzést követően, az U18-as válogatott játékosai előtt már bejelentette távozási szándékát, míg a Magyar Labdarúgó Szövetséggel néhány nappal később tudatta hivatalosan is döntését. A korábbi 31-szeres válogatott labdarúgó a hét elején Bernd Storckkal történt megbeszélése során erősítette meg elhatározását, az MLSZ sportigazgatója a kialakult helyzetben egyetértett a döntéssel, és tudomásul vette Pisont István felmondását.

A távozó szövetség edző 2009 januárjától dolgozott a Magyar Labdarúgó Szövetség kötelékeiben, az elmúlt több mint hat évben közel 150 nemzetközi mérkőzésen ült a korosztályos válogatottak kispadján vezetőedzőként vagy másodedzőként. Az utóbbi években több korosztályos válogatottnál is ért el részsikereket, az 1995-ös és az 1996-os születésű játékosokkal egyaránt U17-es Európa-bajnoki elitkörbe jutott, és mindkét esetben csak kevéssel maradt le csapatával a kontinensviadalról, előbbi esetében pusztán adminisztratív okok miatt nem jutott be a nyolcas döntőbe együttese. Stábtag volt a 2009-es U20-as világbajnokságon, és tavaly nyáron másodedzője volt a vb-részvételt kiharcoló U19-es együttesnek is. Pisont István szövetségi edzőként 15 tétmérkőzésen vezetett utánpótlás-válogatottat, mérlege 10 győzelem, 4 döntetlen, 1 vereség. Csapataival több nemzetközi viadalt is megnyert, köztük a hazai rendezésű Telki Kupát.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS