Merkantil Bank Liga: értékes pontokat szerzett Zalaegerszegen a Siófok

2015. április. 07., 13:55   |    

Merkantil Bank Liga: értékes pontokat szerzett Zalaegerszegen a Siófok

A Merkantil Bank Liga 22. fordulójában Zalaegerszegen nyert a Siófok, az éllovasok közül a Vasas és a Mezőkövesd is győzött, míg a Gyirmót és a Békéscsaba döntetlent játszott.

A forduló nyitányán a hosszú sérülés után nemrég visszatérő Erdélyi László találatával nyert a Sopron a Soroksár ellen. Izgalmaktól sem mentes összecsapáson van túl a Csákvár és a Cegléd, végül az utóbbi együttes gazdagodott három ponttal. A kétgólos döntetlennel befejeződött első játékrész után először a Cegléd vette magához a vezetést (1-2), majd ismét egyenlítettek a hazaiak (2-2), de a Cegléd játékosa, Balog Szabolcs megállíthatatlannak bizonyult a mérkőzésen, és a 83. percben megszerezte saját maga és csapata harmadik gólját, beállítva a végeredményt (2-3).

A Siófok a Zalaegerszeg otthonában a 13. percben Mogyorósi József találatával megszerezte a vezetést (0-1), majd a 28. percben Gárdos András révén már kettő volt a különbség a csapatok között (0-2). A folytatásban Peszmeg Viktor tette fel az i-re a pontot, és a 93. percben végleg eldöntötte a három pont sorsát (0-3). Ezzel a győzelmével a Siófok nagy lépést tett a bennmaradás érdekében. Az Ajka szoros mérkőzésen 3-2-re nyert a Kaposvár ellen.

Az éllovasok közül a Gyirmót és a Békéscsaba is "csak" egy pontot szerzett a fordulóban, mindkét együttes 1-1-es döntetlent játszott. A győriek a Szigetszentmiklóst fogadták hazai pályán, míg a Békéscsaba a sereghajtó Balmazújvároshoz látogatott. A Vasas ismét az élre állt, ugyanis magabiztosan, 4-1-re nyert az ötödik Szolnok ellen. A Mezőkövesd hazai pályán győzött két góllal a Szeged ellen. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyeiek Takács Péter és Tajthy Tamás találataival közelítették meg a feljutást még nem érő harmadik helyet.

A bajnokság továbbra is nyílt, a Vasas, a Békéscsaba, a Mezőkövesd és a Gyirmót számára elérhető a feljutás, míg a Szolnok is szorosan követi az éllovasokat.

A 22. forduló eredményei:

Soproni VSE GYSEV - Soroksár Sport Club 1-0
Gólszerző: Erdélyi László a 79. percben

Aqvital FC Csákvár - Ceglédi VSE 2-3
Gólszerzők: Horváth Roland a 7., Molnár Tibor a 63., illetve Balog Szabolcs a 3., 53., 88. percben

FC Ajka - Kaposvári Rákóczi FC 3-2
Gólszerzők: Németh László a 3., Major Norbert az 57., Császár Attila a 90., illetve Faggyas Milán a 10., Rajczi Péter a 44. percben

Mezőkövesd Zsóry FC - Szeged 2011-Grosics Akad. 2-0
Gólszerzők: Takács Péter a 41., Tajthy Tamás a 89. percben

Vasas FC - Szolnoki MÁV FC 4-1
Gólszerzők: Remili Mohamed a 12., Cvitkovics Péter a 31., Debreceni András a 69., Ádám Martin a 83. percben, illetve Kenderes Zoltán az 59. percben

ZTE FC - BFC Siófok 0-3
Gólszerzők: Mogyorósi József a 13., Gárdos András a 28., Peszmeg Viktor a 93. percben

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő - Békéscsaba 1912 Előre 1-1
Gólszerzők: Zdravko Popovics a 60., illetve Szilágyi Péter a 70. percben

Gyirmót FC Győr - SZTK-Erima 1-1
Gólszerzők: Madarász Márk a 6., illetve Szabó Bence a 70. percben

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS