Alsóházi rangadót játszik a Pécs a Honvéddal

2015. április. 18., 11:14   |    

Alsóházi rangadót játszik a Pécs a Honvéddal

Öt mérkőzéssel folytatódik ma az OTP Bank Liga 24. fordulója. Az MTK a Győrt fogadja, két zöld-fehér csapat találkozik Szombathelyen. A Pécs a Honvéddal, a Dunaújváros – megyén belüli ellenfelet fogadva – a Puskás Akadémia együttesével játszik. Az utóbbi hetekben jó formában játszó Paks a címvédő DVSC-Tevához látogat.

MTK BUDAPEST–GYŐRI ETO FC
(Április 18., szombat, 14.00)

Az MTK a legutóbbi négy mérkőzéséből csak egyet nyert meg, de a legutóbbi hét hazai bajnokijából csak egyen, a Videoton FC ellenin nem szerezte meg a három pontot. A kék-fehérek a Bozsik Stadionban a legutóbbi hét meccsükön csak azon az egyen nem szereztek gólt. Az ETO legutóbb fordulatos mérkőzésen kapott ki a Nyíregyházától. Idegenben eddig két bajnokit játszott tavasszal, a Ferencvárostól simán kikapott, a Dunaújvárost ellenben könnyedén legyőzte. A bajnoki helyezést látva talán meglepő, milyen nagyszerűen teljesített az ETO az utóbbi hónapokban vendégként: a legutóbbi öt meccséből csak egyet nem nyert meg, 12 pontot szerzett. A két csapat őszi mérkőzésén 2-1-re nyert az MTK.

SZOMBATHELYI SWIETELSKY-HALADÁS–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Április 18., szombat, 16.00)

Nincs hasonló formában a két zöld-fehér alakulat. A vasiak a legutóbbi két bajnoki találkozójukon kikaptak, otthon a Honvédtól három, idegenben a Videoton FC-től hét gólt szedtek be. A tavaszi mérlegük két győzelem, egy döntetlen és három vereség, A Rohonci úton ugyanez a mutató 1-1-1. Thomas Doll együttese – a Magyar Kupa-fellépéseket is figyelembe véve – kilenc mérkőzésből csak egyen, a Nyíregyháza elleni idegenbeli találkozón vesztett pontokat. Idegenben az OTP Bank Liga tavaszi találkozóin kétszer nyert, egyszer döntetlent játszott. Egyetlen gólt kapott, Felcsúton. A két csapat közös, egymás elleni történetének jellemzője, hogy az utóbbi években termett babér a vendégeknek. Az FTC 2012 óta vereten, sőt még gólt sem kapott a vasi megyeszékhelyen, ugyanakkor a Haladás a legutóbbi három bajnoki vagy Magyar Kupa-találkozóján ugyancsak veretlen maradt vendégként a Fradi ellen. Úgy, hogy még gólt sem kapott a hazaiaktól.

PMFC-MATIAS–BUDAPEST HONVÉD
(Április 18., szombat, 18.30)

A pécsiek az idényben eddig mindössze egy hazai bajnoki mérkőzésüket tudták megnyerni, viszont tavasszal pályaválasztóként még veretlenek, legyőzték a Haladást és döntetlent játszottak a DVSC-Tevával. A Bp. Honvéd a legutóbbi idegenbeli fellépését megnyerte, hosszú nyeretlenségi sorozatát megszakítva győzni tudott Szombathelyen. Vendégként a legutóbbi öt mérkőzéséből csak egyet, a nyíregyházit veszítette el. Marco Rossi visszatérése óta a kispestiek mérlege a bajnokságban 1 győzelem, 3 döntetlen és 2 vereség. Ugyanakkor figyelemre méltó, hogy a csapat a legutóbbi négy bajnoki találkozóján veretlen maradt, hasonlóan jó szériája több mint egy éve nem volt. Ősszel a PMFC 2-1-re nyerni tudott a Bozsik Stadionban. A Honvéd legutóbb két éve, 2013 áprilisában nyert a Mecsekalján, azóta kétszer 1-0-ra kikapott.

DUNAÚJVÁROS PASE–PUSKÁS AKADÉMIA
(Április 18., szombat, 18.30)

Az újonc a legutóbbi két, egyaránt hazai bajnoki mérkőzésén négy pontot szerzett, különösen a Nyíregyháza elleni teljesítménye volt meggyőző. Ugyanakkor az edzőváltás óta veretlen gárda tavasszal eddig csak a másik újonc ellen tudott gólt szerezni. Tavasszal már öt találkozót játszott pályaválasztóként, s csak négy pontot szerzett. A Puskás Akadémia együttese nem kezdte jól a tavaszt, de a legutóbbi fordulóban, Pápán megszerezte első győzelmét. Az együttes idegenbeli teljesítménye október közepe óta javult, a vereségek után a legutóbbi hat, vendégként vívott találkozójából csak kettőt veszített el. A két együttes szeptemberi felcsúti mérkőzése ötgólos nagy csatát hozott, hazai győzelemmel.

DVSC-TEVA–PAKSI FC
(Április 18., szombat, 18.30)

A címvédő Loki a tavaszi bajnoki mérkőzéseit tekintve az előző fordulóban szerzett először két gólt. Az új Nagyerdei Stadionban 2015-ben eddig az Újpest ellen gól nélküli döntetlent ért el, a Diósgyőrt 1-0-ra legyőzte. A Paks ugyan nem kezdte jól a tavaszt (a kapusokat a mezőnyben szerepeltető Nyíregyháza ellen 1-1), majd kikapott az MTK-tól, de azóta ősz eleji önmagát idézi, a legutóbbi öt meccséből négyet megnyert. Újpesten és Diósgyőrben is nyerni tudott. Debrecenben eddig csak egyszer, 2012 novemberében nyert a Paks. Ugyanakkor jellemző a döntetlen a két csapat összecsapásaira, minden sorozatot figyelembe véve a legutóbbi hétből négyen „iksz” született. Érdekes, hogy a legutóbbi hét találkozóból csak a 2014-es őszi paksi bajnokit nyerte meg a pályaválasztó.

A 24. forduló további programja:

Április 19., vasárnap:
Diósgyőri VTK–Videoton FC 14.00
Újpest FC–Lombard Pápa Termál FC 18.30

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS