Női BL-elődöntő: magyar játékvezetői négyes Frankfurtban

2015. április. 20., 10:33   |    

Női BL-elődöntő: magyar játékvezetői négyes Frankfurtban

Kulcsár Katalin sípszavára kezdődött a Frankfurt Am Mainban található Am Brentano Bad küzdőterén, a női Bajnokok Ligája-elődöntő első felvonása.

Az 1. FFC Frankfurt–Bröndby párharc résztvevőinek meglehetősen döcögős volt a BL-rajtja. A németek a legjobb 32 között Kazahsztánban a BIIK-Kazygurt ellen csak 2-2-re végeztek, a visszavágón viszont 4-0-ra hengereltek. A nyolcaddöntőben az olasz Torres együttesét kettős győzelemmel búcsúztatták 9-0-ás összesítéssel. Az elődöntőbe jutás volt a tét a svéd Linköping ellen: idegenben 1-0-ra győztek, és az otthoni 1-1 is elegendőnek bizonyult a kvalifikációhoz. A Bröndby először Cipruson futott bele egy kellemetlen vereségbe (0-1) az Apollon vendégeként, majd a visszavágón hosszabbítást követően búcsúztatták a szívós limassoliakat. A legjobb 16 között a litván Gintra ellen 5-0-ra diadalmaskodtak, a Šiauliai városában rendezett visszavágón a 0-2-es vereség is belefért. A negyeddöntőben az angol Bristolt 5-0-ra és 7-0-ra páholták el.

Az 1. FFC Frankfurtot erősíti Marozsán Dzsenifer, akit tavaly az év női válogatott játékosának választottak Németországban. Édesapja, Marozsán János siófoki színekben játszott a magyar nemzeti együttesben.

Az 1. FFC Frankfurt–Bröndby Bajnokok Ligája-elődöntő első mérkőzését Kulcsár Katalin vezette, aki tagja a kanadai világbajnokságra készülő keretnek. Asszisztensei dr. Kulcsár Judit és Hima Andrea voltak, míg a tartalék-játékvezetői teendőket Gaál Gyöngyi látta el.

Minden jel arra utal, hogy az 1. FFC Frankfurt hatodszor is ott lesz a döntőben: Marozsán Dzsenifer csapata 7–0-ra győzött. A frankfurtiak negyedik gólját Marozsán Dzsenifer szerezte a 41. percben, csapattársa, Celia Sasic triplázott.

A frankfurtiak eddig háromszor nyerték meg a női BL-t (2002, 2006, 2008), további két alkalommal a második helyen végeztek. A másik párban a francia Paris Saint-Germain 2-0-ra nyert a német Wolfsburg otthonában. A visszavágókat április 25–26-án rendezik meg. A döntő május 14-én lesz Berlinben.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS