Csak a Fradi és a Vidi nyert szombaton

2015. április. 25., 20:47   |    

Csak a Fradi és a Vidi nyert szombaton

Az OTP Bank Liga 25. fordulójának szombati játéknapján a tabella első két helyezettje magabiztos győzelmet aratott, a másik három bajnoki döntetlennel zárult.

Ferencváros-DVTK 3-0 (2-0)
Vezette: Erdős József
Gólszerző: Mateos a 29., Böde a 43., Lamah az 54. percben

A két csapat tavaszi formája alapján a hazaiak nagy esélyesei voltak a találkozónak, és végül a várakozásoknak megfelelően alakult a mérkőzés. A Ferencváros végig nagy fölényben futballozott, a játék minden elemében felülmúlta a vendégeket. Sok kihagyott helyzet után az első ferencvárosi gól a 29. percben született meg, amikor a Varga Roland ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt David Mateos váltotta gólra (1-0). A 43. percben Gera Zoltán harcossága után alakult ki helyzet a vendégek kapuja előtt, Ramirez tette be balról a labdát, Böde Dániel pedig kapura fordult, majd 10 méterről a léc alá bombázott (2-0). A második félidő is a Fradié volt, az 54. percben Roland Lamah látványos mozdulattal, sarokkal továbbított a bal sarokba egy jobb oldali beadás után (3-0). A folytatásban is a házigazda dominált, Varga Roland kapufát is lőtt, de az eredmény már nem változott a lefújásig.

Nyíregyháza-MTK Budapest 1-1 (1-0)
Vezette: Iványi Zoltán
Gólszerző: Rezes a 32., ill Thiam a 60. percben

A kialakított helyzetek számát tekintve az MTK teljesített jobban az első félidőben, de ez nem sokat ért, mert szünetben a házigazdák vezettek 1-0-ra. A 32. percben Pekár László fejelt Rezes László elé, aki 6 méterről a hálóba bólintott (1-0). A 60. percben eredményre vezettek a vendéghelyzetek, Thaim fejjel vette be a korábban több bravúrt is bemutató Balogh János kapuját. A folytatásban Torghelle Sándor két nagy helyzetet is elrontott, ami végül két pontjába került az MTK-nak, a végeredmény 1-1 lett.

Lombard Pápa - Szomathelyi Haladás 2-2 (2-1)
Vezette: Kassai Viktor
Gólszerző: Popin a 4., Seye a 7., ill. Jagodics a 17., Radó a 49. percben

Katasztrofálisan kezdett a Haladás, a hazaiak bő három perc után megszerezték a vezetést, Pongrácz Viktor jobb oldali beadását követően Popin 5 méterről a jobb felső sarokba fejelt (1–0). A 7. percben már két gól volt a Pápa előnye, Seye pár csel után, az öt és feles bal sarkától lőtt a hálóba (2-0). A 17. percben Németh Márió jó 25 méterről, szabadrúgásból lőtt kapura, a labda a jobb kapufáról Jagodics Márk elé pattant, aki 5 méterről az üres kapuba helyezett (2-1). A 23. percben Radó András kapufát lőtt, ezt követően azonban a szünetig nem alakult ki komolyabb helyzet. A 49. percben Halmosi Péter indításával Radó András a félpályától vezette kapura a labdát, majd 11 méterről a jobb felső sarokba lőtt (2–2). A folytatásban mindkét együttes arra törekedett, hogy elkerülje a kapott gólt, ezt sikerült is elérniük a feleknek, így egy-egy ponttal gazdagodtak a csapatok.

Kecskeméti TE - Paksi FC 1-1 (0-0)
Vezette: Berke Balázs
Gólszerző: Kitl a 65., ill. Balázs az 59. percben

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, mindkét gárda ment előre becsülettel, de kidolgozott helyzetekből keveset láthattak a nézők, a félidő legnagyobb lehetősége egy távoli lövés volt (Haraszti Zsolt tévesztett célt majd' 30 méterről). A 47. percben Kesztyűs Barnát kiállította a játékvezető, a paksiak azonban 10 emberrel is megszerezték a vezetést, Haraszti beadása után a volt kecskeméti Balázs Zsolt 7 méterről lőtt a bal alsó sarokba (0-1). A 65. percben egyenlített a KTE, Kitl Miklós 17 méterről lőtt a jobb alsó sarokba (1-1). A hazaiak az utolsó 25 percben közelebb álltak a gólszerzéshez, de kihagyták a helyzeteiket, maradt az 1-1 a lefújásig.

Videoton FC - PMFC-Matias 4-0 (2-0)
Vezette: Solymosi Péter
Gólszerző: Gyurcsó a 25., Oliveira a 37., Nikolics a 73., Nikolics a 80. percben

Az éllovas már a mérkőzés elején jelentős előnyre tett szert, de a félidő első felében még kimaradtak a lehetőségek. A 25. percben Oliveira bal oldali beadását követően Gyurcsó Ádám fejelt a jobb alsó sarokba (1-0). A 37. percben Gyurcsó visszaadta a gólpasszt Oliveirának, aki 15 méterről lőtt a bal alsó sarokba (2-0). A második félidőben ugyan a pécsieknek is volt egy-két helyzetük, de a fehérváriak fölényt állandó volt, és a 73. percben megszületett a harmadik gól is, Stopira beadását követően Nikolics Nemanja 6 méterről továbbított a hálóba (3-0). A 80. percben Nikolics ismét eredményes volt, Gyurcsó beadása után fejjel vette be a kaput (4-0), beállítva a végeredményt.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS